Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπουτάρης θέλει να φτιάξει εβραϊκό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ο Μπουτάρης θέλει να φτιάξει εβραϊκό σχολείο στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δημιουργία εβραϊκού σχολείου στην περιοχή Χιρς σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

“Θα είναι ένα σχολείο, όχι μόνο για τα Εβραιόπουλα και θα γίνει στην περιοχή Χίρς”, είπε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δήμος θα παραχωρήσει το οικόπεδο και την ανέγερση του κτιρίου θα αναλάβει η Ισραηλιτική Κοινότητα, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει μέσω σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

Με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για τα έργα που σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης το 2018, ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.

“Θα σας πω τι θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά εντός του 2018: Μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Έχουμε τέσσερα χρόνια που πολεμάμε αυτή την ιστορία. Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα, και στις αρχές του χρόνου θα αρχίσουν οι προεργασίες. Θα είναι ένα έργο διεθνούς ακτινοβολίας” διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο μητροπολιτικό πάρκο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

“Ο χώρος από τα δικαστήρια μέχρι το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα μετατραπεί σε ένα ανοιχτό μητροπολιτικό πάρκο. Στο χώρο θα μεταφερθεί και το Μουσείο Σιδηροδρόμων, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κορδελιό. Θα διαφοροποιηθεί όλη η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης την επόμενη τριετία – τετραετία”, είπε ο κ. Μπουτάρης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε 5χρονη από κεραυνοβόλο σηψαιμία

Θρησκόληπτοι Εβραίοι επιτέθηκαν στον Υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ

Δημοσκόπηση: Οι Ισραηλινοί φοβούνται ότι η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου θα επαναληφθεί

Θεσσαλονίκη: Σοκ με 48χρονο δάσκαλο – Κατηγορείται για ερωτικό μήνυμα σε 11χρονη μαθήτρια

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο και τρομοκρατία πίσω από την έκρηξη με θύμα 38χρονη βομβίστρια – Τι ερευνούν οι Αρχές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...