Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νon paper Ν.Δ.: Ο Προϋπολογισμός επιβάλλει νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ

Νon paper Ν.Δ.: Ο Προϋπολογισμός επιβάλλει νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει νέα επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 1,9 δισ. ευρώ και αυτά δεν είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, επισημαίνει σε non paper για τον προϋπολογισμό η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020, αναφερόμενη στις περικοπές συντάξεων και τη νέα μείωση του αφορολόγητου που – όπως επισημαίνει – «κοστίζουν ένα μηνιάτικο για τους χαμηλόμισθους και τουλάχιστον δύο για του χαμηλοσυνταξιούχους».

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι 1/1/2018:

Οι ένστολοι θα χάσουν περίπου 230 ευρώ το μήνα από το νέο μισθολόγιο και την αλλαγή στον υπολογισμό των εισφορών, η οποία μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2017.

Οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται λόγω των νέων περικοπών στο ΕΚΑΣ. 50.000 σημερινοί δικαιούχοι θα χάσουν το επίδομα, ενώ άλλοι 185.000 θα το δουν να μειώνεται έως και κατά 70%. Όσοι απομείνουν από τους δικαιούχους θα παίρνουν στην τσέπη μόλις 35 ευρώ.

Καταργείται η έκπτωση φόρου κατά 1,5% για μισθωτούς και συνταξιούχους για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Αυξάνεται η εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών στις ακαθάριστες αποδοχές.

Καταργείται η έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες.

Οι πολίτες που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης θα συνειδητοποιήσουν ότι το επίδομα θα μειωθεί κατά 50%.

Οι νησιώτες θα δουν το κόστος διαβίωσής τους να εκτοξεύεται λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και έκτακτο επίδομα ύψους 20 εκ. ευρώ σε άνεργους νέους, από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ότι:

Πρώτον, η κυβέρνηση μόνο φέτος επέβαλε συνολικά μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ. Το 2018 επιβάλλει επιπλέον μέτρα 1,9 δις. Συνολικά την τριετία 2015- 2018 έχει επιβάλει μέτρα ύψους 9,4 δις ευρώ. Σε αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει τα 5,1 δις τα οποία θα επιβληθούν το 2019 και το 2020, φτάνοντας τα 14,5 δις ευρώ. «Μια κυβέρνηση, η οποία έχει νομοθετήσει μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ παρουσιάζει ως θετικό το γεγονός ότι επιστρέφει 700 εκατομμύρια. Παίρνει πολλά από πολλούς και δίνει ελάχιστα σε λίγους» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση αυτή έχει κατακρεουργήσει όλα τα κοινωνικά επιδόματα και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και το 2018, με νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ, και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Καταργεί προκαταβολικά τα κοινωνικά επιδόματα, και τώρα επιστρέφει ελάχιστα χρήματα πίσω επιχειρώντας και πάλι να εξαπατήσει του πολίτες.

Τρίτον, από την Πειραιώς αναφέρουν ότι εκείνο που ζητούν οι νέοι από το υπουργείο Εργασίας δεν είναι αποσπασματικά επιδόματα που δίνονται μια φορά το χρόνο, αλλά βιώσιμες και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Οι νέοι θέλουν δουλειές και ευκαιρίες, όχι απλά να περάσουν καλύτερα τα Χριστούγεννα. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει και μοιάζει να επιχαίρει για τη γενιά των 360 ευρώ που προκάλεσε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...