Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚύπροςΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Athens Pride

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Athens Pride

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στο φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride, που διοργανώνεται για 10η χρονιά στην Πλατεία Κλαύθμωνος, το Σάββατο 14 Ιουνίου με το σύνθημα «Οικογενειακή υπόθεση».

Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους, η χρονική συγκυρία είναι κρίσιμη δεδομένου ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αρνείται την ενσωμάτωση της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που έκρινε ότι η ρητή αναφορά σε πρόσωπα διαφορετικού φύλου από το ν. 3719/2008, με τον οποίο θεσπίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης, συνιστά διάκριση παραβιάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το άρθρο 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που απαγορεύει τις διακρίσεις και το άρθρο 8 της Σύμβασης που προστατεύει το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.

Για μία ακόμη χρονιά ενώνουμε τη φωνή μας με τους συμμετέχοντες, διεκδικώντας:

· Νομοθετική κατοχύρωση για την εφαρμογή του πολιτικού γάμου καθώς και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, με ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

· Εξάλειψη νομοθετικών ρυθμίσεων, συμπεριφορών και κοινωνικών προτύπων που οδηγούν σε διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου των ατόμων. Αποτροπή προβολής ρατσιστικών στερεοτύπων από τα ΜΜΕ και μεταστροφή της ομοφοβικής νομολογίας του ΕΣΡ.

· Ενίσχυση της έρευνας στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και λήψη ενισχυτικών μέτρων για την εμπέδωση μιας συμπεριφοράς χωρίς διακρίσεις μέσα στην κοινωνία, με επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση στα σχολεία, το στρατό και τα ΜΜΕ. Εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία με αναφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου.

· Καταπολέμηση της φυσικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας που υφίστανται τα άτομα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού με εκστρατείες ενημέρωσης, δημιουργία υποστηρικτικών δομών και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπου υφίσταται ποινικό αδίκημα. Ένταξη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στο πεδίο αρμοδιότητας των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Το δικαίωμά επιλογής συντρόφου και από κοινού διαμόρφωσης της οικογενειακής ζωής, ανεξαρτήτως φύλου και γενετήσιου προσανατολισμού, πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να κατοχυρώνει και να αναγνωρίζει νομικά τόσο την ίδια τη σχέση όσο και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή.

Γιατί η ισότητα, ο πλουραλισμός και η ανεκτικότητα αποτελούν τη βάση της δημοκρατικής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προσαγωγές ακροδεξιών έξω από το Πολυτεχνείο – Ήθελαν να κρεμάσουν σημαία με ναζιστικό σταυρό

Διεστραμμένος επιλοχίας με HIV βίασε σχεδόν 30 αγόρια – Τα γνώριζε μέσω Facebook

Η Σκωτία ανακοίνωσε ότι θα διδάσκει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στα σχολεία

Δεν έπεσε σταγόνα τον Οκτώβριο – Ο πιο ξηρός μήνας της τελευταίας δεκαετίας στην Αθήνα

Πέθανε στα 86 της η πρώτη Ιταλίδα που είχε δηλώσει πως ήταν ομοφυλόφιλη

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Χαστούκι! Η Τουρκία αποκλείστηκε από «ορισμένες συνομιλίες» για τη Λιβύη – Αποσύρεται η τουρκική αποστολή
Κορυφαία επιβεβαίωση του αποκλεισμού της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της πειρατικής...