ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Διαδηλωτές, Ζόραν Ζάεφ, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Σκόπια, Συλλαλητήρια, Τοπική Αυτοδιοίκηση,


















































Αϊζενκότ-Ισραήλ: «Τώρα είναι η ώρα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης (ενότητας)»
Δένδιας: Πανίσχυροι με 200 σύγχρονα μαχητικά και εκατοντάδες Μη Επανδρωμένα - «Ζήτω η Ελλάς!»
Fox News: Οι ΗΠΑ θεωρούν την 9η Νοεμβρίου (Νέα Σελήνη) ως πιθανή ημερομηνία για πλήγματα στο Ιράν
Βερολίνο: «Ακτιβιστές» κατέβασαν τη γερμανική σημαία έξω από το Ράιχσταγκ και ύψωσαν την παλαιστινιακή (βίντεο)
Διχασμένη η κυβέρνηση Τραμπ για τη στρατηγική στον πόλεμο με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ανούσιες πρωτοβουλίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν» χαρακτηρίζει τα συλλαλητήρια του 1992 για το Σκοπιανό ο Γιάννης Μπουτάρης και δηλώνει πως, αν ανακοινωθούν και τώρα τέτοιες εκδηλώσεις, θα τις καταγγείλει δημοσίως.
«Μου φτάνουν πληροφορίες ότι, με αφορμή τις διαφαινόμενες εξελίξεις γύρω από την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό, διάφορες οργανώσεις κινητοποιούνται για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Φαίνεται ότι δεν πήραμε το μάθημα, δεν συνειδητοποιήσαμε τις καταστρεπτικές συνέπειες που είχαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις το 1992 στους χειρισμούς της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εγώ πάντως, αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια, θα βγω και θα τα αποδοκιμάσω επισήμως, γιατί δεν βοηθούν τη διαπραγμάτευση», λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά είπε πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός: «Ήταν απολύτως σύμφωνος ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και η λύση είναι η σύνθετη ονομασία. Αυτό κατάλαβα εγώ. Έδειχνε να μην έχει πρόβλημα με την αντιπολίτευση, αλλά με το δημοψήφισμα για το οποίο έχει δεσμευθεί προεκλογικά.
Φαντάζομαι πως θα είναι δύσκολο να κερδηθεί και στην ΠΓΔΜ ένα δημοψήφισμα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι είναι Μακεδόνες – δεν ξεριζώνεται εύκολα αυτό το πράγμα. Και να δεχθούν το “Νέα Μακεδονία” είναι πολύ μεγάλη υποχώρηση γι’ αυτούς. Διότι έτσι μεγάλωσαν».
























































