Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα έρευνα για την εμπλοκή του Καρχιμάκη και 2 υπαλλήλων της ΕΥΠ στο Σχέδιο Πυθία

Νέα έρευνα για την εμπλοκή του Καρχιμάκη και 2 υπαλλήλων της ΕΥΠ στο Σχέδιο Πυθία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ για απόρρητα έγγραφα, διατάσσει, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες έκαναν δεκτή την έφεση που άσκησε ένας εκ των τριών κατηγορουμένων στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 3269/2017), που εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έτσι, με βούλευμά τους, διατάσσουν τον ανακριτή της υπόθεσης να διενεργήσει επιπλέον έρευνα ώστε να εξεταστεί αν τα επίμαχα έγγραφα αποτελούν όντως απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει κάθειρξη 10 ετών σε όποιον «με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση».

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών διατάσσονταν η παραπομπή του κ. Καρχιμάκη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, με φυσικούς αυτουργούς τους δύο συγκατηγορούμενούς του υπαλλήλους της ΕΥΠ, με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το 2005.

Σημειώνεται ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκρινε, πλην της υπόθεσης του πρώην υπουργού, και αυτήν που αφορούσε τις υποκλοπές του 2004, καθώς και του σχεδίου εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, το 2008 που αποκαλείται «σχέδιο Πυθία».

Για την υπόθεση των υποκλοπών παραπέμπεται ο 66χρονος αμερικανός πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ενώ για την υπόθεση του «σχεδίου Πυθία» δεν υπάρχουν κατηγορούμενοι, καθώς η δίωξη, που αφορά προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας, διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα, παραμένει κατά αγνώστων δραστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Απελπισμένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψει το έγκλημα

Χωρίς ενσυναίσθηση για το μακελειό στα Τέμπη ο «μικρός» Καραμανλής που τον έβγαλαν πρώτο οι Σέρρες με 24.651 ψήφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...