Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια αλλάζουν όνομα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Τα Σκόπια αλλάζουν όνομα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η χώρα μου αλλάζει όνομα στο αεροδρόμιο και στις δύο εθνικές οδούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός.

«Πρώτα ο αλυτρωτισμός, μετά το όνομα», ήταν το μήνυμα που έστειλε στα Σκόπια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων μετονομάστηκε, από αεροδρόμιο «Πέτροβετς», σε «Μέγας Αλέξανδρος» το Δεκέμβριο του 2006 από την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε σε μία «σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

«Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι τα Βαλκάνια έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από εθνικισμούς και εντάσεις.

»Αυτό που χρειάζεται είναι να προωθήσουμε μία ατζέντα συν-ανάπτυξης προκειμένου να πάει η περιοχή μπροστά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του 21 αιώνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι και οι «δύο έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσαμε τις υπαρκτές διαφορές μας με ρεαλισμό αλλά και υπευθυνότητα.

»Δεν θέλουμε απλά να λύσουμε το θέμα του ονόματος. Αλλά να θέσουμε τις σχέσεις των χωρών σε στέρεα θεμέλια. Που σημαίνει ότι ρέπει πρώτα να να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό σε όλες του τις μορφές και μάλιστα με εγγυήσεις ώστε να μην αφήσουμε κανένα παράθυρο ανοιχτό για να δημιουργηθούν ανάλογες προκλήσεις στο μέλλον.

Συμπλήρωσε τα εξής: «Ο Ζόραν με ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

»Και εγώ τον ενημέρωσα ότι διαδικασίες που είχε αναστείλει η κυβέρνησής μας μπορούμε να τις προωθήσουμε, όπως την ένταξη της χώρας στη Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου».

«Και στο πλαίσιο αυτό ανταλλάξαμε ιδέες και συμφωνήσαμε να εντατικοποιήσουμε τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία για το όνομα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...