Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτάκτως ο Πάιατ στον Μητσοτάκη – Το παρασκήνιο του κομφούζιου για το ραντεβού με Τσίπρα

Εκτάκτως ο Πάιατ στον Μητσοτάκη – Το παρασκήνιο του κομφούζιου για το ραντεβού με Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με κυρίως μενού να είναι το Σκοπιανό και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γείτονος.

Οι ΗΠΑ είναι γνωστό πως τάσσονται υπέρ της ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ, γεγονός που προϋποθέτει την επίλυση του ονοματολογικού, με τη συνάντηση να έρχεται εκτάκτως την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Νταβός και τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, ετοιμάζεται να ενημερώσει αρχικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο.

Την ίδια ώρα η ΝΔ διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή διολίσθησε στη γραμμή Σαμαρά, προκρίνοντας ένεκα των εσωκομματικών σοβαρότατων διαφωνιών τη “σολωμώντεια λύση” της επίλυσης σε “άλλη συγκυρία”, ενώ μόλις μία μέρα πριν ο αρμόδιος Τομεάρχης, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για “σαφώς ευνοϊκότερη συγκυρία από το 2008” λόγω της πρωθυπουργίας Ζάεφ στα Σκόπια έναντι του προκατόχου του, Νικολα Γκρουέφσκι.

Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Πάιατ από τη ΝΔ δε δίνουν περισσότερες πληροφορίες, αρκούμενοι να τονίσουν πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις θέσεις που έχει εκφράσει και δημόσια.

Ωστόσο, η συβιλλική διαρροή της Πειραιώς δεν κάνει κανέναν σοφότερο, και τούτο διότι ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε 20 μέρες έχει ταχθεί υπέρ δύο εντελώς αντικρουόμενων θέσεων για το ονοματολογικό.

Από τη μία στις 9 Ιανουαρίου τόνιζε πως θέση της ΝΔ είναι η σύνθετη ονομασία erga omnes χωρίς αλυτρωτισμούς και από την άλλη μετά τη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ και τις πιέσεις του “σαμαρικού” στρατοπέδου ζήτησε να μην εξεταστεί τώρα λύση αλλά σε άλλη συγκυρία, προκειμένου να διασφαλίσει την κομματική του συνοχή.

Ως εκ τούτου, οι “θέσεις που έχει εκφράσει δημόσια” δεν είναι γνωστό ποιες από τις δύο είναι, γεγονός που από τη ΝΔ δεν διευκρινίζουν.

Η εξαιρετικά δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ ωστόσο διαφάνηκε νωρίς το πρωί και από το θρίλερ με το αν τελικώς ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεχόταν τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Στον απόηχο του “αδειάσματος” από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διά στόματος Νταλ, το οποίο επιχείρησε να ανασκευάσει η ΝΔ μέσα από το… ελληνικό τιτίβισμα του Μάνφρεντ Βέμπερ, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση Τσίπρα να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς η ΝΔ διέρρεε πως “είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση” και ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί για να ακολουθήσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Ντουμπάι για συναντήσεις με επενδυτές.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, και αφού όλοι οι διαπιστευμένοι ρεπόρτερ της ΝΔ είχαν “δώσει” την είδηση άρνησης για τη συνάντηση, η ΝΔ ανασκεύασε πλήρως, φέρνοντας σε κατάσταση… νευρικού κλονισμού τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αφού οι ίδιες πηγές της ΝΔ επέμεναν πως ισχύει η διαρροή πως «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση» αλλά τελικά ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου!

Ποιος είναι αυτός που σωφρόνησε τον κ. Μητσοτάκη να μην προβεί σε μνημειώδες πολιτικό ατόπημα να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν θα παραστεί στην ενημέρωση για το Σκοπιανό στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία για το μείζον εθνικό θέμα, δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...