Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ: Μεγάλοι Αμερικανοί επενδυτές αναζητούν τρόπους να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες

Πάιατ: Μεγάλοι Αμερικανοί επενδυτές αναζητούν τρόπους να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Τζέφρι Πάιατ που έδωσε το παρών στην πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Αthenaeum Ιntercontinental.

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού ψηφιακής πολιτικής κ. Νίκου Παππά στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με εταιρείες του τομέα της υψηλής τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, από το Χόλιγουντ και τη Silicon Valley έως το MIT στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.

Στη συνέχεια τόνισε, «Το 2018 είναι η χρονιά της Αμερικής στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι το έτος που η Ελλάδα ανακάμπτει πλήρως από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας έθεσαν αυτόν τον θετικό τόνο, συμφωνώντας παράλληλα για τη σημασία που έχει για τη σχέση μας η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών ως τιμημένη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, στην οποία αναμένουμε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας υψηλού επιπέδου αντιπροσωπείας από τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Τραμπ, θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία «να παρουσιάσει την αμερικανική τεχνολογία, το επιχειρείν και την καινοτομία στην παγκόσμια σκηνή».

Σχετικά με τους επενδυτές ο πρέσβης τόνισε, «είτε ενδιαφέρονται για ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, είτε για συμφέροντα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην πολιτική αεροπορία ή στα ναυπηγεία, μεγάλοι αμερικανοί επενδυτές και εταιρείες αναζητούν τρόπους να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Έχουμε δει μεγάλες επενδύσεις πρόσφατα από τους Calamos, Morgan Stanley και Avis, και ελπίζουμε να δούμε την επένδυση των ONEX στα Ναυπηγεία Neorion και την αμερικανική συμμετοχή στο έργο του Ελληνικού, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πολλά άλλα».

Τι είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το 2018, ενδέχεται να είναι το «έτος κλειδί» των ελληνο – αμερικανικών σχέσεων για την προσέλκυση επενδύσεων, γιατί παράλληλα με την δραστική βελτίωση του οικονομικού και αναπτυξιακού κλίματος στην Ελλάδα και την κλιμακούμενη οικονομική δικτύωση με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου, η ανάδειξη των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) του 2018, μπορεί να αποτελέσει το καθοριστικό σημείο αυτής της νέας πορείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Θα έχουμε δηλαδή μία «έκθεση – ορόσημο», μια διοργάνωση που θα δώσει αφενός τη δυνατότητα στις ελληνικές και τις αμερικάνικες επιχειρήσεις να έρθουν σε ένα καλό επίπεδο συνεργασίας και γνωριμίας, αφετέρου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τη χώρα, τη Βόρεια Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται ουσιαστικά και άμεσα για την ευρύτερη περιοχή και επενδύουν σε αυτήν με άξονα την Ελλάδα ως βασικό πυλώνα σταθερότητας.

Το εγχείρημα της 83ης ΔΕΘ οφείλεται στις ενέργειες τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του κ. Πάϊατ και απολαμβάνει τη στήριξη αμφοτέρων των πλευρών. Με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με έργα όπως ο ΤΑΡ αλλά και όσα σχεδιάζονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι ΗΠΑ, έρχονται επενδυτικά πλησιέστερα στην Ελλάδα. Στην προσέγγιση αυτή ο ρόλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είναι διακριτός και αξιοσημείωτος».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι: «Η Ελλάδα, δρομολογεί την συναινετική επίλυση κρίσιμων εθνικών διαφορών με γειτονικές χώρες και επιχειρεί το κτίσιμο διακρατικών συμμαχιών στην καυτή γεωπολιτικά περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Αναλαμβάνει δηλαδή πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας για την ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Στην πορεία αυτή την Ελλάδα στηρίζει σταθερά η αμερικανική κυβέρνηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα. Και δεν είναι τυχαίο που με τη βοήθεια και της ενημερωτικής καμπάνιας του επενδυτικού κι επιχειρηματικού κόσμου που από κοινού οργανώσαμε τελευταία στην Αμερική αυξάνονται τελευταία τόσο οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών όσο και οι επενδυτικές ροές προς την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...