Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από το 2009 η Μέρκελ λέει τα Σκόπια «Μακεδονία» – Τώρα την άκουσαν κάποιοι για πρώτη φορά;

Από το 2009 η Μέρκελ λέει τα Σκόπια «Μακεδονία» – Τώρα την άκουσαν κάποιοι για πρώτη φορά;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσποιούνται κάποιοι ότι τώρα άκουσαν για πρώτη φορά την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους να αποκαλούν τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Δεν είναι η πρώτη φορά. Συστηματικά, το κάνουν, τόσο οι Γερμανοί όσο και οι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ πολλών άλλων μεγάλων χωρών, επί δεκαετίες.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι, δυστυχώς, πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομά τους («Μακεδονία»).

Να σημειωθεί ότι, μόλις τον Ιούνιο του 2017, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μίκαελ Ροθ, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και χαρακτήρισε «παράλογη» τη διένεξη για το ονοματολογικό.

Ως γνωστόν, τότε το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε αυστηρό διάβημα, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Βερολίνο ζήτησε συγγνώμη από την Αθήνα.

Ιδού, όμως, ορισμένες από τις περιπτώσεις που η Γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποίησε αυτό τον όρο:

Το 2009 στο γερμανικό Κοινοβούλιο η Μέρκελ, ενόψει της τότε Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ, ανάφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Το ίδιο έκανε στις 23/8 /2011 σε συνέντευξή της σε κροατικό κανάλι αναφερόμενη στη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Στις 19/7/2014 τρεις φορές, μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στη χώρα ως «Μακεδονία», ενώ το ίδιο έπραξε στις 14/2/2012, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον τότε πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...