Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό το σύστημα από το “άνοιγμα” Τσίπρα στο 45% της δημοκρατικής παράταξης!

Σε πανικό το σύστημα από το “άνοιγμα” Τσίπρα στο 45% της δημοκρατικής παράταξης!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ντόπια ολιγαρχία από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνική πλειοψηφία της δημοκρατικής παράταξης και να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλατύ δημοκρατικό, προοδευτικό και ριζοσπαστικό μέτωπο, που μπορεί να εκτιναχτεί μέχρι και στο 45% του εκλογικού σώματος αφομοιώνοντας όχι μόνο την αριστερή σοσιαλιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ αλλά και το Κέντρο.

Γνωστοί κονδυλοφόροι και κυβερνητικοί απολογητές, σαν να έχουν πάρει “γραμμή”, ξαφνικά μετατράπηκαν σε κομιστές των απόψεων διαφόρων περιθωριακών αριστεριστών, όπως των “53”, του Νταβανέλου με τους τρότσκες, συνιστωσών που μέχρι προχθές λοιδορούσαν… Πραγματικά, τέτοια συστημική υποστήριξη στις απόψεις τους οι αριστεριστές δεν έχουν ξαναδεί στον πολιτικό τους βίο. Δεν είναι και λίγο να σε στηρίζουν ΒΗΜΑ και Πρώτο Θέμα κόντρα στη διεύρυνση του κόμματος! Σωστά;

proto-thema

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε από καλά πληροφορημένες πηγές μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να υποκύψει στον εκβιασμό των νταβατζήδων, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους γνωστούς “χρήσιμους ανόητους” αριστεριστές ως τροχοπέδη στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία. Εξάλλου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος την Τετάρτη στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο και την πολιτική συγκυρία και την πρώτη θέση του κόμματος στις ευρωεκλογές, ώστε να μην απωλέσει την κοινωνική και εκλογική δυναμική του όπως η ΕΔΑ που αντί να αφομοιώσει τις δυνάμεις του Κέντρου, ακολούθησε άλλη τακτική με συνέπεια να συρρικνωθεί στη συνέχεια.

Η προοπτική αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ανοίγματός του σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες ώστε να συστρατευθούν στις τάξεις του και δεκάδων χιλιάδων “εμπειροπόλεμων” στελεχών της σοσιαλιστικής αριστεράς να στελεχώσουν τη μικρή και δίχως κοινωνική διείσδυση οργάνωσή του, προκαλεί πανικό στους ανύπαρκτους αριστεριστές που ξέρουν ότι την επόμενη ημέρα της διεύρυνσης θα εκμηδενιστούν αριθμητικά και “θα χάσουν το κόμμα”, που τώρα το έχουν τσιφλίκι τους. Την ίδια ώρα η ολιγαρχία και η εκσυγχρονιστική κεντροαριστερά Βενιζέλου και λοιπών πρόθυμων μνημονιακών, γνωρίζουν καλά ότι θα εξαφανιστούν από το πρόσωπο της γης εάν τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη της σοσιαλιστικής αριστεράς οργανωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη που αυτή τη στιγμή τελούν “εν ύπνω” κι αναμένουν ένα κάλεσμα για να κινητοποιηθούν.

Πραγματικά, οι τεράστιες εφεδρείες της σοσιαλιστικής αριστεράς σε συνδικαλιστικά στελέχη, στη νεολαία και στις τοπικές κοινωνίες, δυνάμεις συντεταγμένες και πλήρως δικτυωμένες σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται πλέον σε τροχιά να στηρίξουν οργανωτικά και πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα για να γίνει πρωθυπουργός. Δεν είναι τυχαίο ότι πληροφορίες που φτάνουν συνεχώς στους συνεργάτες μας μιλάνε για ολόκληρες οργανώσεις νεολαίας, φοιτητών, τοπικές, συνδικαλιστικές παρατάξεις, έτοιμες με τα λάβαρά τους και τα χιλιάδες μέλη τους να μπουν δυναμικά στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Το μνημονιακό σύστημα που δεν μπορεί να αναχαιτίσει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον θέλει μη αυτοδύναμο, ώστε να τον αναγκάσει να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, έχει αφηνιάσει. Κι όπως συμβαίνει συχνά στην ιστορία, οι “χρήσιμοι ανόητοι” καθοδηγούμενοι από τις ιδεοληψίες και τις ανασφάλειές τους, χρησιμοποιούνται -εν αγνοία τους- για να αναχαιτίσουν την αυτοδύναμη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα όμως, είναι η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος του 3% (και όχι όλου, στην ουσία αυτοί που κάνουν τη φασαρία δεν είναι παραπάνω από 1% στο εκλογικό σώμα), ή θα τους αγνοήσει ανοίγοντας την αγκαλιά του στο μέγα πλήθος της δημοκρατικής παράταξης γινόμενος ο πραγματικός αρχηγός της δημοκρατικής και πατριωτικής σοσιαλιστικής παράταξης και σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...