Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Και ηθικές αυτουργίες Σαμαρά-Παπανδρέου στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων»

«Και ηθικές αυτουργίες Σαμαρά-Παπανδρέου στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδικήματα απιστίας συνδυασμένα με αδικήματα απάτης θα εξετάσει η Δικαιοσύνη στην υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν έχουν εκχωρήσει ήδη τις κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά υπάρχει επίσης και η ηθική αυτουργία για τους αρχηγούς τους, εκτίμησε ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος των κομμάτων, μετά την αποστολή του σχετικού πορίσματος της επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια στον Άρειο Πάγο πέρυσι τον Φεβρουάριο, ο κ. Μπαλωμενάκης εκτίμησε ότι «αποτυπώθηκαν φαντάζομαι οι εμπλοκές και πολιτικών προσώπων, που είχαν χρηματίσει σε άλλες εποχές βουλευτές, υπουργοί και κυρίως ταμίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
»Η εμπλοκή αυτή συνάπτεται με το γεγονός ότι είχαν παραστήσει τα κόμματά τους ότι ήταν αξιόχρεα ενώ δεν ήταν, γιατί χρωστούσαν ήδη από παλαιότερες αδειοδοτήσεις. Με τρόπο απατηλό και ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι δεν είχαν εκχωρήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις έπαιρναν καινούργια δάνεια. Αυτό έγινε το 2011, το 2012 και ενδεχομένως σε μέρος του 2013, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

«Είχαμε πει ότι πρόκειται για βαρύ κακούργημα στο οποίο ενέχονται και ηθικοί αυτουργοί, που γνώριζαν και ανέχονταν και πριμοδοτούσαν αυτές τις παράνομες πράξεις, οι τότε αρχηγοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και τεκμηριωμένα», τόνισε ο ίδιος.

Προέβλεψε μάλιστα ότι, «αν κρίνει κανείς από την υπόθεση Ψυχάρη, όπου ο εισαγγελέας ακολούθησε σχεδόν επακριβώς τις δικές μας εκτιμήσεις», και στην υπόθεση των χρεών των κομμάτων η υπόθεση θα αφορά «αδίκημα απιστίας συνδυασμένο με αδίκημα απάτης. Η απάτη συνίσταται στο ότι οι υπεύθυνοι των ταμείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαβεβαίωναν ότι η μελλοντική (π.χ. του 2013) κρατική επιχορήγηση δεν έχει εκχωρηθεί, ενώ αποδεικνύεται ότι είχε εκχωρηθεί με ντοκουμέντα και στοιχεία. Συμμετείχαν τραπεζικά στελέχη;

»Ειναι ένα ερώτημα, αυτά θα τα δει η Δικαιοσύνη. Αλλά όποιος δίνει διαβεβαίωση γνωρίζοντας ότι δεν είναι αληθινή, αυτό συνιστά απάτη, άρα έχουμε κακουργήματα, αυτό είναι το ποινικό μέρος».

«Έχουμε όμως και ηθικές αυτουργίες», συνέχισε ο κ. Μπαλωμενάκης, αναρωτώμενος «πώς γίνεται π.χ. ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος να έδινε διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει εκχωρηθεί η κρατική επιχορήγηση στο ΠΑΣΟΚ και να μην το γνώριζε ο αρχηγός του κόμματος Γ. Παπανδρέου;

»Και αντίστοιχα με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, που και εκεί είχαν επιλήψιμες συναλλαγές, έδιναν διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν εκχωρήσει την κρατική επιχορήγηση για να μπει ενέχυρο. Αυτά είναι σοβαρά θέματα.

»Το ποινικό μέρος καλύπτεται, το αστικό δεν καλύπτεται, πώς θα πάρουν τα χρήματα πίσω οι τράπεζες και τελικά ο ελληνικός λαός, γιατί τα έχουμε πληρώσει αυτά τα χρήματα, με την ανακεφαλαιοποίηση», συνολικά 430 εκατ. ευρώ δανείων σε κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...