Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Βίτσας τηλεφώνησε στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών

O Βίτσας τηλεφώνησε στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αναφορικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του υπουργείου που μίλησε στο news.gr, επρόκειτο για μια πρώτη επαφή «γνωριμίας» όπως χαρακτηρίστηκε, μιας και ο Δημήτρης Βίτσας ανέλαβε σχετικά πρόσφατα το υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

“Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό”

Από τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, έχουν περάσει τα σύνορα 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας

Τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία και σε συνεργασία μαζί της να μηδενιστούν οι ροές προσφύγων και να μείνουν στο έδαφός της ώσπου να τελειώσουν οι πόλεμοι.

Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν θα έλεγε με ευκολία ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, ούτε ευθύνεται η αλλαγή του καιρού.
Όπως είπε πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις συμφωνίες που έχουν γίνει. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει για την εφαρμογή του αναγκαστικού καταμερισμού και επισήμανε ότι η χώρα μας θα επιδιώξει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν χώρες που αρνούνται να φιλοξενήσουν τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογεί.

Ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 ότι έως τα τέλη Απριλίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη σύντμηση του χρόνου των διαδικασιών για χορήγηση ασύλου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία είπε ότι αυτό που έχει σημασία, δεν είναι να φοβάσαι ένα θερμό επεισόδιο αλλά να προετοιμάζεσαι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...