Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπαν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ μετά τη συνάντηση στην Αχρίδα

Τι είπαν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ μετά τη συνάντηση στην Αχρίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όσο πιο κοντά ερχόμαστε και λύνουμε τα ζητήματα, απομένουν όλο και λιγότερα θέματα για συζήτηση, αλλά είναι και τα πιο δύσκολα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, μετά από τη συνάντησή τους στην Αχρίδα.

Αναφερόμενος στον κ. Ντιμιτρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως «κάθε φορά που συναντιόμαστε, έχοντας να κουβεντιάσουμε δύσκολα θέματα, αποκτάμε καλύτερη αλληλοκατανόηση».

Σημείωσε επίσης ότι «μεταξύ άλλων έχουμε να συζητήσουμε το πλαίσιο της κοινής δράσης και ανάπτυξης συνεργασιών, αλλά και το πολύ σοβαρό για εμάς ζήτημα του αλυτρωτισμού».

«Κάναμε τα θετικά βήματα που μπορέσαμε σήμερα και πάντα ελπίζουμε να κάνουμε εύκολα και τα πιο δύσκολα βήματα», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επεσήμανε, δε, ότι «τα δύσκολα και μεγάλα προβλήματα τα βρήκαμε μπροστά μας, προσπαθούμε να λύσουμε θέματα που δημιουργήθηκαν άλλες εποχές και από άλλους. Αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας».

Ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε πως θα έχει συνάντηση με τον κ. Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαΐου, καθώς και στις 11 και 12 Μαΐου στην Αττική, όπου όπως είπε, «επιτέλους θα συζητήσουμε κάτι άλλο, το μέλλον της Ευρώπης».

Τι είπε ο Ντιμιτρόφ

Πρόοδος σε κάποια ζητήματα επιτεύχθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ωστόσο, παραμένουν οι διαφορές σε κάποια άλλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Νίκο Κοτζιά, συζητήθηκε για πρώτη φορά και το χρονοδιάγραμμα και τα βήματα εφόσον υπάρξει συμφωνία.

Σε κοινές δηλώσεις από την Aχρίδα, ο κ. Ντιμιτρόφ έκανε λόγο για μία συζήτηση με κατανόηση για τις ανάγκες του άλλου και βασικότερο μέλημα την επιθυμητή επίλυση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...