Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλύψεις Πολάκη: Άφαντα έγιναν 3,5 εκατ. ευρώ από τον αντικαρκινικό έρανο

Αποκαλύψεις Πολάκη: Άφαντα έγιναν 3,5 εκατ. ευρώ από τον αντικαρκινικό έρανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άφαντα έγιναν τα 3,5 από τα 6,5 εκατ. ευρώ του αντικαρκινικού εράνου, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην τρίτη κατάθεσή του για το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία!

Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως γράφει στο www.avgi.gr ο Κώστας Πουλακίδας,τόνισε ακόμη ότι η μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου και του ΚΕΕΛΠΝΟ οφείλεται στο ότι μετά την απένταξη του έργου, η εταιρεία της έχασε 670.000 ευρώ που διεκδικούσε (επιπλέον του 1.600.000 ευρώ που είχε ήδη πληρωθεί).

«Εδώ έχει γίνει γλέντι. Έφαγαν αέρα κοπανιστό, δεν το συζητάμε» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης αναφερόμενος στα 3,5 εκατ. ευρώ του αντικαρκινικού εράνου του 2008.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε ότι από τον αντικαρκινικό έρανο είχαν συγκεντρωθεί 6,5 εκατ. και το υπουργείο Υγείας (διά του Γιάννη Πιερρουτσάκου) ζήτησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και αποφασίστηκε, να δοθούν 2 εκατ. για εθνικό αρχείο νεοπλασιών και 1,5 εκατ. για επικοινωνιακή εκστρατεία κατά του καρκίνου.

«Ζήτησα να μας ενημερώσουν τι έγιναν που πήγαν τα 3,5 εκατ. και δεν βρίσκουν τι να απαντήσουν. Δεν έχουν αρχείο. Για τα 3,5 εκατ. δεν υπάρχουν στοιχεία» κατήγγειλε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Τι έκαναν τα χρήματα του αντικαρκινικού εράνου; Τα έκαναν διαφημιστική καμπάνια να φάνε πέντε ΜΜΕ και αρχείο νεοπλασιών να φάει καμιά εταιρεία πληροφορικής».

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η off shore του υπουργείου Υγείας και από το 2007 και μετά έγινε και μοχλός ελέγχου των ΜΜΕ» υπογράμμισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα 3 εκατ. για αντικαρκινικά μηχανήματα

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε την αντίστιξη ανάμεσα στο πώς διαχειρίστηκε τα χρήματα η Ν.Δ. και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. έδωσε τα 3,5 εκατ. σε ΜΜΕ και δημιουργία αρχείου νεοπλασιών.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Π. Πολάκη έδωσε τα 2,92 εκατ. ευρώ που είχαν μείνει αδιάθετα

Στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών Άγιος Σάββας (1,5 εκατ. ευρώ) για αγορά γραμμικού επιταχυντή που θα αντικαταστήσει παλιότερα μηχανήματα κοβαλτίου και θα αυξήσει τις πραγματοποιούμενες ακτινοθεραπείες.

Στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά (600.000 ευρώ) για ψηφιακό μαστογράφο με σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας και για την αγορά ακτινοσκοπικού ψηφιακού μηχανήματος.

Στο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης (820.000 ευρώ) για αναβάθμιση της μονάδας κοβαλτίου και αντικατάσταση του συστήματος βραχυθεραπείας.

«Εμείς τα κάναμε συγκεκριμένα έργα, που αυξάνουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης των νεοπλασιών στα νοσοκομεία» επεσήμανε ο Π. Πολάκης, που πέταξε και το «καρφί» του για την ΠΟΕΔΗΝ: «Η ΠΟΕΔΗΝ το 2009 – 2010, τότε που είχαμε λιγότερα μηχανήματα, δεν είχε πει κουβέντα. Μουρ – μουρ. Ενώ τώρα που προσθέτουμε δυναμικότητα στο σύστημα…».

“Έβαλε το δάχτυλο στο μέλι και κάνει μηνύσεις”

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε στη μήνυση της Λ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα για απιστία εις βάρος του ίδιου, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και άλλων. «Κάνει επίδειξη θράσους» είπε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται απύθμενο θράσος για να μας κάνει μήνυση».

«Δεν φτάνει που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, που έστησε την ιστορία με τον καρκίνο για να γλεντήσει τα 1.600.000 και άφησε καβάντζα άλλα 670.000, που πήρε παρανόμως με απευθείας ανάθεση τον διεθνή διαγωνισμό για το e-health, αλλά έχει το θράσος να κάνει μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον Μάρτιο του 2017 (δηλαδή πριν από 13 μήνες…) απένταξε από το (παλιό) ΕΣΠΑ 2007-2013 το έργο «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», καθώς διαπίστωσε ότι ήταν «παγωμένο».

Η εταιρεία Mindwork της Λ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα είχε αναλάβει την επικοινωνιακή προβολή του έργου έναντι 1.600.000 ευρώ και, όπως αποκάλυψε ο Π. Πολάκης, είχε αιτηθεί την επέκταση της σύμβασης (κάτι που προβλεπόταν στο έργο) προκειμένου να εισπράξει άλλα 670.000 ευρώ!

«Υπήρχε όρος ότι το έργο μπορεί να επεκταθεί έως ποσού 670.000 ευρώ. Δηλαδή ‘καβαντζώσαμε’ το 1.600.000 και θέλουμε να πάρουμε και άλλα 670.000 ευρώ.

Έστειλαν αίτημα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για επέκταση του προγράμματος και περίμεναν ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ενεργοποιηθεί» υπογράμμισε ο Π. Πολάκης.

“Στημένος” ο διαγωνισμός Νικολοπούλου

Ο αναπληρωτής υπουργός αμφισβήτησε και τη νομιμότητα του διαγωνισμού, λέγοντας ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2009, είχε καταληκτική ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2009, αλλά «επειδή δεν τα είχαν βρει, δεν κατέθεσε κανείς πρόταση». Στη συνέχεια, με μεταγενέστερες αποφάσεις (του Ιανουαρίου και του Απριλίου του 2010!) παρατάθηκε η προκήρυξη και κατατέθηκε η πρόταση από τη Λ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα.

«Η γνωστή συμμορία Παπαδημητρίου και σία έστησε το πράγμα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκτίμησε ο Π. Πολάκης αναφερόμενος στον διαχρονικό διευθυντή του κέντρου.

Ακόμη, τόνισε ότι η Λ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα «πήρε 1.600.000 ευρώ για μετάδοση διαφημιστικών και για κάτι ψευτοημερίδες» και ότι «το δίλεπτο σποτ που είχε βγάλει η κυρία Στουρνάρα για τον καρκίνο ήταν στο YouTube. Οι προβολές του ήταν γύρω στις 200. Όταν το κοινοποίησα στη σελίδα μου, απέκτησε προβολές. Αυτή ήταν η μεγάλη καμπάνια».

Ο Π. Πολάκης επέκρινε την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ότι από το 2015 έως το 2017 που αποχώρησε κρατούσε την καταγγελία για το έργο στο συρτάρι της, επικαλούμενη γραφειοκρατικούς λόγους για να μην ελέγξει την εταιρεία Στουρνάρα.

Ένταση για την “off shore Μαρέβας – Θέμου”

Στην Εξεταστική επικράτησε ένταση όταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για την παναμέζικη off shore που χρηματοδοτούσε και το «Πρώτο Θέμα» και την εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

«Έχουμε πει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν συγκοινωνούντα δοχεία με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Και τώρα έρχεται και δένει το συκαλάκι. Η περίεργη off shore που χρηματοδότησε τον άπορο Θέμο Αναστασιάδη είναι η ίδια που χρηματοδότησε την εταιρεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε ο βουλευτής, με τον Γιώργο Γεωργαντά της ΝΔ να τον διακόπτει διαρκώς.

«Ήταν διεφθαρμένο το σύστημα εκείνη την εποχή. Βρόμικο και βουτηγμένο στη λάσπη» υπογράμμισε ο Θ. Παπαχριστόπουλος, επισημαίνοντας ότι

Η εταιρεία VelvetSuccess ιδρύθηκε στις 13 Ιουλίου 2017 με πρόεδρο κάποιον Ρομπέρτο Αντόνιο Γκουτιέρες που συμμετέχει σε εκατοντάδες off shore.

Τρεις μέρες μετά (στις 16 Ιουλίου 2017) η εταιρεία της συζύγου του Μητσοτάκη αποφασίζει στη γενική συνέλευσή της να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετέχει η off shore με 800.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...