ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Politico: «Σε νέα κούρσα εξοπλισμών η Δύση -Πουλάει την ειρήνη για να αγοράσει πόλεμο»
Τουρκία: Ανατροπή για τα αίτια θάνατου τριών μελών οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
H Ζαχάροβα απαντά στον Πιστόριους για τα σενάρια επίθεσης της Ρωσίας σε μέλος του ΝΑΤΟ
17 Νοεμβρίου 2025: Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Οι Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό πλοίο με 4.000 τόνους υγραέριο σε ουκρανικό λιμάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, από 23 έως 27 Απριλίου 2018, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, αντιναύαρχου Shen Jinlong People’s Liberation Army Navy (PLAN).
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με έμφαση στους τομείς της ακαδημαϊκής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, η προώθηση του ρόλου της χώρας μας και ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού, στην προσπάθεια της στρατηγικής προσέγγισης της Κίνας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Όπως ανακοινώθηκε, η επίσκεψη αποτιμάται ιδιαίτερα θετικά, καθώς συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και προάγει το ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην ενάσκηση στρατιωτικής διπλωματίας σε εθνικό και συμμαχικό επίπεδο.
Ο αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί διάφορες εγκαταστάσεις του κινεζικού Ναυτικού, όπως την έδρα του Βόρειου Στόλου, την Ακαδημία των Υποβρυχίων και την Ναυτική Βάση του Ανατολικού Στόλου.
Κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε και με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα, Λεωνίδα Ροκανά.
























































