Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ κάτι ψέλλισε για να «ανοίξει» το σκοπιανό Σύνταγμα και για «ταυτότητα»

Ο Ζάεφ κάτι ψέλλισε για να «ανοίξει» το σκοπιανό Σύνταγμα και για «ταυτότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει το θέμα του Συντάγματός της, πριν από την ένταξή της στην ΕΕ, όπως όλα τα άλλα μέλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες-μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ένωση.

»Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή, αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της» συμπλήρωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νικολά Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» κατέληξε.

Ο κ. Ζάεφ οφείλει να εξηγήσει γιατί τουλάχιστον 100.000 πολίτες της χώρας του έσπευσαν να πάρουν τη βουλγαρική υπηκοότητα και άλλοι τόσοι βρίσκονται στην αναμονή για αυτήν.

Αφού μας αποσαφηνίσει σε ποια ταυτότητα αναφέρεται, διότι εάν οι άνθρωποι αισθάνονται Βούλγαροι δεν υπάρχει λόγος να δηλώνουν και «εθνικά Μακεδόνες», το επόμενο είναι να αποδεχτεί ότι οι Μακεδόνες -οι αρχαίοι- ήταν Έλληνες.

Επίσης ο κ. Ζάεφ οφείλει να εμπεδώσει ότι η Ελλάδα «σλαβομακεδόνες» αποκαλεί όχι Σλάβους της Μακεδονίας αλλά Μακεδόνες (Έλληνες) που μιλούν σλαβικά, επειδή εξσλαβίστηκαν γλωσσικά κάποια στιγμή κατά τον μεσαίωνα.

Κανείς δεν θα είχε πρόβλημα στην Ελλάδα εάν οι σλαβόφωνοι αναγνώριζαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το πρόβλημα όλο είναι ότι προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και την ίδια ώρα πάνε και δηλώνουν Βούλγαροι.

Την ώρα που και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι, ας επιλέξουν -τουλάχιστον όσοι είναι Γραικομάνοι- τον ελληνισμό και ας τελειώνουμε. Δεν θα χάλαγε την Ελλάδα ένα ακόμα ελληνικό κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι ΗΠΑ σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών» – «Αδειάζει» Σιλιάνοφσκα

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Γκορντάνα επιμένει ότι θα μιλάει για «Μακεδονία»

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα DUI κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...