Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός πρέσβης: Πολύ σημαντικός εταίρος στα ενεργειακά η Ελλάδα

Αμερικανός πρέσβης: Πολύ σημαντικός εταίρος στα ενεργειακά η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως ένα πολύ σημαντικό εταίρο για τις ΗΠΑ και την ενεργειακή της ατζέντα χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας πως η χώρα μας καθώς απελευθερώνει την ενεργειακή της αγορά θα έχει τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο προμηθευτή και σύμμαχο.

Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις και κατηγόρησε την Ρωσία ότι έχει χρησιμοποιήσει 55 φορές στο παρελθόν το «όπλο» της διακοπής εφοδιασμού ως εργαλείο για να εδραιώσει τις πολιτικές της.

Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε κατά των αγωγών North και South Stream τονίζοντας ότι αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της Μόσχας.

Επιπλέον, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και από τις ΗΠΑ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπενθύμισε την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Πρόεδρο Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα γίνει ο τρίτος εισαγωγέας αμερικανικού αερίου στην Ευρώπη.

Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και χαρακτήρισε την χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ισχυρό εταίρο της Δύσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...