Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαντάς: Το τέρας του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι

Μαντάς: Το τέρας του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ποτέ το τέρας της ακροδεξιάς, του φασισμού και του ναζισμού δεν κάθεται ήσυχο, πάντα προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, ειδικά σε περιόδους που έχουμε κρίσιμα ζητήματα και στα εθνικά μας θέματα επιχειρεί να εμφανιστεί ως γνήσιος εκφραστής πατριωτικών συναισθημάτων του λαού μας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μαντάς μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» υπογράμμισε:

«Πρώτον η καταδίκη της φασιστικής επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι έντονη και απόλυτη, δεύτερον -όλοι μας το πιστεύουμε- δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τους συμπολίτες μας, που είναι ποντιακής καταγωγής και ειρηνικά πάντα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, στις ιστορικές επετείους, τρίτον πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και το τέταρτο πρέπει να υπάρξει εγρήγορση σε όλον τον δημοκρατικό κόσμο, να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και του λόγου από κάθε ναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην παρουσίαση από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο του ολιστικού σχεδίου για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Μαντάς σημείωσε:

«Θα παρουσιαστεί και σήμερα αλλά και στη συνέχεια, στη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη, στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν και οι πολιτικές δυνάμεις».

Ο κ. Μαντάς το χαρακτήρισε σχέδιο με στρατηγική, στόχους, αλλά και μια δυναμική, που προκύπτει από το γεγονός ότι θα είναι ένα σχέδιο το οποίο θα έχει οπωσδήποτε και στοιχεία βελτίωσης, θα είναι σε μία συνεχή διαβούλευση και εμπέδωση και των στόχων ή ίσως και νέων στόχων με τους παραγωγικούς φορείς, με όλη την κοινωνία.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά ένα τέτοιο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να κινητοποιήσει πολλές παραγωγικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και πρώτα από όλα να κινητοποιήσει την κοινωνία» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, επισήμανε ότι «κανένας δεν αρνείται ότι αυτή η κυβέρνηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα. Ο τρόπος που χαιρετίστηκε και από την Κομισιόν και από το ΔΝΤ και από όλους τους θεσμούς δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε κλείσιμο της αξιολόγησης και στη συνέχεια και εκταμίευση μιας μεγάλης δόσης»,

Σχολιάζοντας επίσης τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι υπάρχει στον πυρήνα της σκέψης της Ν.Δ. μία αγωνία να αποτύχει αυτή η κυβέρνηση και κατά συνέπεια και η χώρα στους στόχους της.

Για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το ονομοταλογικό, μετά και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν σε Αθήνα και Σκόπια στην πρόταση για το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», ο κ. Μαντάς υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά υπήρξε τοποθέτηση για το “έναντι όλων”, έστω κι αν αυτό το όνομα φαίνεται ότι δεν γίνεται αποδεκτό».

Σημείωσε πάντως ότι η λύση βρίσκεται κοντά και θα είναι πολύ άσχημο για την ευρύτερη περιοχή να χαθεί αυτό το παράθυρο ευκαιρίας.

«Αν με ψυχραιμία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας και της γειτονικής χώρας προσεγγίσουν το θέμα, έχουμε πράγματι τη δυνατότητα να βρούμε λύση», εκτίμησε, «η οποία θα απελευθερώσει τις δυνάμεις, πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο και θα οδηγήσει σε σχέσεις συνεργασίας και συνανάπτυξης με τη γειτονική χώρα, σχέσεις που θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της ευαίσθητης περιοχής των Βαλκανίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...