Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάμπριελ: Ηράκλειος άθλος με ιστορική διάσταση η επιτυχία των Ελλήνων – Τι είπε για το χρέος

Γκάμπριελ: Ηράκλειος άθλος με ιστορική διάσταση η επιτυχία των Ελλήνων – Τι είπε για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεταμνημονιακό πλαίσιο δεν θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα, επεσήμανε ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος ταχθηκε υπέρ της ρύθμισης του χρέους, χαρακτηρίζοντάς την πιθανή και απαραίτητη, με βάση τη γαλλική πρόταση για ευέλικτους όρους αποπληρωμής σε αντιστοιχία με την οικονομική ανάπτυξη.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «αυτή είναι μία πολύ καλή ιδέα» ενώ πρόσθεσε ότι οι χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα, πρέπει να τηρήσουν το λόγο τους.

Όπως ανέφερε «το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Όταν έχεις ένα μαραθώνιο, τα πιο δύσκολα μέτρα είναι τα τελευταία, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ρεαλιστικό, δίκαιο και βιώσιμο. Ως τώρα είχαμε ασχοληθεί με τα δημοσιονομικά – είναι καιρός να βάλουμε στο επίκεντρο την πραγματική οικονομία».

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει αλλαγή παραδείγματος στην Ελλάδα, ώστε να μην αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις και να μην κυλήσει ποτέ ξανά η χώρα σε κακές συνήθειες. Ενδεικτικά δε, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι μισθοί στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2000 – 2008 αυξήθηκαν κατά 40%.

Ο κ. Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επιτύχει η Ελλάδα, και ότι η εξασφάλιση της ελληνικής επιτυχίας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ηράκλειο άθλο με ιστορική διάσταση, που θα βοηθήσει και στη διαμόρφωση του μέλλοντος του ευρώ.

Όπως ανέφερε, πρέπει να συγχαρούμε τους Έλληνες γιατί είναι καλοί Ευρωπαίοι σε δύσκολες στιγμές, και η Ελλάδα είναι πολύ πιο ευρωπαϊκή χώρα από πολλά άλλα κράτη μέλη της Ένωσης.

«Η προσπάθεια της Ελλάδας αποδίδει καρπούς αλλά είναι αργή διαδικασία. Το τίμημα για να ξεπεραστεί η κρίση ήταν και παραμένει πολύ υψηλό σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Αυτά που έκανε η Γερμανία ήταν περίπατος μπροστά σε αυτά που έγιναν στην Ελλάδα», σημείωσε.

Τέλος ο κ. Γκάμπριελ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη εφέτος προβλέπεται να είναι πάνω από 2% και κάλεσε τη Γερμανία να είναι έτοιμη να επενδύσει και να εμπιστευτεί την Ελλάδα.

Θα καταφέρουμε, κατέληξε, να διατηρήσουμε τις ευρωπαϊκές οικονομίες δημοκρατικές και σταθερές, αν συνδυάσουμε την οικονομική επιτυχία με την κοινωνική ασφάλεια – τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η Ευρώπη είναι χορτοφάγος σε έναν κόσμο σαρκοφάγων, καθώς δεν έχει αναπτύξει την δική της γεωστρατηγική και θεωρείται πλούσια αλλά αδύναμη ήπειρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...