Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θέλει αποστασία με εκφοβισμό ακροδεξιών και προβοκατόρων

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θέλει αποστασία με εκφοβισμό ακροδεξιών και προβοκατόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού βουλευτών της συγκυβέρνησης από ακροδεξιούς και οργανωμένους προβοκάτορες έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόπειρα επίθεσης στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη από το Ρουβίκωνα.

Ο κ. Τζανακόπουλος μάλιστα «έδειξε» ως ιθύνοντα νου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατήγγειλε ότι επιχειρεί μία νέα αποστασία, θέλοντας να ξυπνήσει μνήμες από την ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το 1965, στην οποία είχε κατηγορηθεί ως πρωταγωνιστής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες.

»Οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού», είπε ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας.

«Τα περιστατικά αυτά έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του φασιστικού παραληρήματος του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση κατά την πρόσφατη συζήτηση στο κοινοβούλιο» σημείωσε και σχολίασε:

«Η Νέα Δημοκρατία κατά τα άλλα ευαίσθητη στα φαινόμενα βίας φαίνεται, ότι όχι μόνο δεν θέλει να καταδικάσει τις επιθέσεις στους βουλευτές και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα: Με τη στάση της ηγεσίας της και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι: «Είναι προφανές πως θεωρεί ότι αφού δεν κατάφερε να πλήξει την κυβέρνηση με την καταστροφολογία θέλει τώρα να επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων. Η φιλελεύθερη μάσκα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει εδώ και καιρό.

»Οι επιλογές του έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ουρά της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών περιθωριακών οργανώσεων.

»Σε ένα μόρφωμα που καμία σχέση δεν έχει πλέον με την μετριοπαθή κεντροδεξιά».

Κατηγόρησε δε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες και υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας στην οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να εκφυλίσει το κόμμα του μετατρέποντάς το σε πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων.

»Νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία».

Και κατέληξε: «Υποτιμά τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Υποτιμά όμως και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.

»Θέλουμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται.

»Θα συνεχίσει να πορεύεται με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσει να πορεύεται για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

»Ας το βάλει λοιπόν καλά στο μυαλό του: Η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίων.

»Ο αγώνας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των αδυνάμων θα συνεχιστεί με περισσότερα όπλα πλέον. Και πάνω από όλα, η μάχη κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

»Το μόνο που θα πετύχει με την στρατηγική της αποσταθεροποίησης ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την παράταξή του.

»Το σχέδιό του θα εκπυρσοκροτήσει και εκείνοι που τελικά θα καταρρεύσουν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης , η σημερινή ακροδεξιά ηγεσία της ΝΔ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...