Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια – Παρακαλάτε τη Μέρκελ να μειωθούν οι συντάξεις, ντροπή

Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια – Παρακαλάτε τη Μέρκελ να μειωθούν οι συντάξεις, ντροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σκληρό ροκ εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα της οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας από την αρχή της ομιλίας του λόγο για “δώρο” από την πλευρά της ΝΔ, με αφορμή την πρωτοβουλία της για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την απόφαση του Eurogroup και την οικονομία.

Με αιχμή του δόρατος το χθεσινό διασυρμό του ίδιου του κ. Μητσοτάκη από τον Πιερ Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος τον χαρακτήρισε “ψεύτη” για τα περί 4ου μνημονίου αλλά και τη σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών για τα όσα φέρεται να είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για την ανάγκη επιμονής τους στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαχωρίζοντας μάλιστα τη θέση του από τη “μετριοπαθή” πτέρυγα της ΝΔ υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Κύριε Μητσοτάκη, ουδέποτε υπήρξατε θαρραλέος γιατί δεν έχετε το σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα.

»Αντικαταστήσατε την πραγματικότητα με πολιτικό θράσος. Θυμώσατε κ. Μητσοτάκη γιατί ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα, θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι μαύρη προπαγάνδα, γιατί κατεδάφισε το πολιτικό σας αφήγημα».

«Έχετε μία προφανή επικοινωνική υπεροπλία – δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ, το βλέπει όλος ο ελληνικός λαός – μέσων ενημέρωσης και μέσων προπαγάνδας στην Ελλάδα. Έχετε διάφορους φίλους της οικογένειάς σας με διάφορα τραβήγματα με τη δικαιοσύνη τώρα τελευταία που για χάρη σας όμως έχουν αγοράσει μια ντουζίνα εφημερίδες για να κάνουν προπαγάνδα.

»Αλλά το να πείσετε ότι ο ήλιος ανατέλει από τη Δύση, κομματάκι δύσκολο κύριε Μητσοτάκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τον Επίτροπο Μοσκοβισί υπερασπίστηκε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας:

«Βγήκε ο μετριοπαθής αντιπρόεδρός σας και έσπευσε να μαλώσει τον κ. Μοσκοβισί που μίλησε για ανελαστικές δεσμεύσεις στο βαθμό που πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα.

»Τον μάλωσε, ο κ. Χατζηδάκης, γιατί είπε το αυτονόητο, αυτό που λέμε και εμείς, γιατί από εδώ και στο εξής οι ελληνικές κυβερνήσεις θα αποφασίζουν για το μίγμα της πολιτικής αρκεί να πιάνουν τους στόχους. (…) Τρέμετε, κύριε Μητσοτάκη, την πιθανότητα να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων. Έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας»,

«Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα. Όσο χειρότερα για τον ελληνικό λαό τόσο καλύτερα τα πράγματα για σας. Χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε.

»Είναι καιρός που σας τρώει το σαράκι για τις περικοπές των συντάξεων. Ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες για να ζητήσετε διαβεβαίωσεις ότι θα πιέσουν να εφαρμοστεί το μέτρο.

»Είναι ντροπή σας κ. Μητσοτάκη. Αντί να υπερασπίζεστε τα εθνικά συμφέροντα, υπερασπίζεστε τα κομματικά σας συμφέροντα.

»Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ εμένα και τη Μέρκελ ότι κάνουμε παζάρια στο προσφυγικό.

»Πραγματικά δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διθύραμβοι Τσίπρα για Μεϊμαράκη

Εξαπολύωντας σκληρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ παρατήρησε:

«Καθοδηγείστε από την κυνική σας επιθυμία να γυρίσετε εκεί που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, στις καρέκλες εξουσίας. Καθοδηγείστε από νεόκοπους και από ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ.

»Σε εσάς αναφέρομαι κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη! Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την χώρα και η πορεία της χώρας αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε την εσωκομματική εκλογή και εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή ο κ. Μεϊμαράκης.

»Αντιπαρατεθήκαμε δυνατά με τον κ. Μεϊμαράκη αλλά με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε μπροστά το εθνικό και όχι προσωπικό συμφέρον.

»Δεν θα πήγαινε να εξευτελιστεί όπως εσείς στο Βερολίνο και θα μου έλεγε ότι θα βάλει πλάτη γιατί κερδίζει η χώρα.

»Είστε εγκλωβισμένος σε μια αξιέξοδη στάση. Εννοώ τις λέξεις: Η στάση σας είναι επιζήμια για την χώρα».

Οδηγείστε σε αυτή την στάση γιατί το τέλος μνημόνίων σας οδηγεί να χάνετε την γη κατω από τα πόδια σας.

Το πρόγραμμα που έχετε δεν μπορεί να σταθεί χωρίς μνημόνια. Οι καταστροφικές επιλογές σας δεν μπορούν να σταθούν χωρίς το μνημόνιο.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ψεύδεστε και είστε πολιτικός απατεώνας

Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων και αποδεικνύετε ότι ακολουθείτε αυτό το δρόμο και θέλετε να καταγραφείτε ως πολιτικός απατεώνας.

Ψεύδεστε ανερυθρίαστα και είστε απλά και το λέω ευθέως είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα ένα πολιτικό ελίτ των επιχειρηματιών φίλων σας όπως αποκαλύφθηκε και από τον κ. Φρουζή.

Μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν γνωρίζατε ποιος είναι και αυτός διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας και συμμετέίχε για την εκλογή σας στην ηγεσία της ΝΔ. Είχατε το θράσος να μας πείτε ότι στήσαμε σκευωρία.

Όταν ανοίγατε σαμπάνιες με τον κ. Φρουζή για πόσο καιρό νομίζατε ότι θα πίνετε εις υγεία των κορόιδων. Με τι ανταλλάγματα σας το υποσχέθηκαν;

Η χώρα δεν είναι πια τσιφλίκι ούτε του Φρουζή ούτε του Χριστοφοράκου ούτε κανενός επιχειρηματία που παριστάνει τον επαναστάτη στα μπουζούκια που νομίζει ότι το πορτοφόλι του θα ανεβάζει και θα κατεβάζει κυβερνήσεις. Η Ελλάδα του χθες τελείωσε.

Πάρτε το λοιπόν απόφαση και μεταφέρτε το στους φίλους σας τους Φρουζήδες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει.

Η χώρα ανήκει στο λαό και η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε τους έλληνες στην μιζέρια. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.

Εκτενής ανάλυση της οικονομίας

Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική στην οικονομία είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «θα δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο που μου κάνετε να έχουμε μια διεξοδική συζήτηση, για θέματα οικονομίας μετά την ιστορική επιτυχία της χώρας».

Σε λίγες μέρες από τώρα, τον Αύγουστο, «με μεγάλη σας στεναχώρια, η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα.

Εκεί που οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν η δίκη μας πέτυχε» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Ασχοληθήκατε με το πως θα ναρκοθετήσετε τη χώρα και πως η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία».

Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας, θα γίνεται υπό τη μορφή εκθέσεων για την πορεία της και πιθανά να εισηγούνται κάποιες παρεμβάσεις, αν κριθεί απαραίτητο. Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα ανήκει στις εκλεγμένες κυβερνήσεις της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην, η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες.

350.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος, υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ. Και μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία. Επίσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε.

«Το 2017 έκλεισε με αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 1,5% και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που έκλεισε με 0,4% για το πρώτο τρίμηνο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υπογραμμίσει πως τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ευρισκόμενα σήμερα στα επίπεδα του 2006.

«Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής» εξήγησε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε στοιχεία όπως: η αύξηση 6,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, η αύξηση σχεδόν 30% των καθαρών εισροών Ξένων ‘Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2017 και η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών τον Απρίλιο 2018, κατά 11,6%.

«Και όλα αυτά, είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται. Ιδιαίτερα μετά τη καθοριστική -και θα έλεγα ιστορική- πρόσφατη απόφαση του Eurogroup» επισήμανε.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι του τρίτου προγράμματος υπερκαλύφθηκαν.

»Καταγράφεται αύξηση του ΑΕΠ και μάλιστα σε ποσοστό εξαπλάσιο από αυτό της Ευρωζώνης.

»Τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα προ κρίσης. Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους δείκτες της εγχώριας παραγωγής».

Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κρυφή φαντασίωση και απεγνωσμένη επιθυμία της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο».

Επεξεργαζόμαστε από τώρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα επαναφέρουν την κανονικότητα στη χώρα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε «δεν αναφέρθηκα σε όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις για τη χώρα, για να πείσω τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτός έχει τραβήξει το δρόμο του, μακριά από τις πραγματικές αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών».

Συμπληρώνοντας ότι αναφέρθηκε σε αυτές «απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό που μας ακούει αυτή τη στιγμή και βλέπει ότι μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει προοπτική για τον τόπο. Που βλέπει ότι όλα όσα κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είχαν ένα σκοπό».

«Δεν προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό τρία χρόνια πριν, απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν αυτοί που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα.

»Αλλά προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και με διαρκή αταλάντευτο στόχο να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης.

»Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος, «γι΄ αυτό και επεξεργαζόμαστε από τώρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις που σταδιακά θα επαναφέρουν την κανονικότητα στη χώρα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».

«Να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων. Να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς, να αυξηθούν οι μισθοί, να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία.

»Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο περιθώριο» τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...