Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Μη διανοηθείτε να χαριστείτε στον Τσίπρα – Να κόψει τις συντάξεις

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Μη διανοηθείτε να χαριστείτε στον Τσίπρα – Να κόψει τις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αγώνα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας επιδίδεται ο αρχηγός της ΝΔ με μοναδικό κριτήριο την κατάκτηση της εξουσίας.

Μία ημέρα μετά το πρωτοφανή διασυρμό της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος αποκάλεσε «ψεύτη» τον Πρόεδρο της ΝΔ για τα σενάρια περί τέταρτου Μνημονίου, η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει στο φως της δημοσιότητας… γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα τις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από αμφότερους την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, προκειμένου όπως είπε να αποφύγει «πολύ μεγάλο πρόβλημα στην προεκλογική περίοδο».

Οι προχθεσινές υποδείξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί «να είναι πιο προσεκτικός με τις τοποθετήσεις του», όσο και πρωτόγνωρες και αν μοιάζουν, φαίνεται πως είναι μία μικρή παρένθεση στη γενικότερη στρατηγική του Προέδρου της ΝΔ.

Αντιθέτως αποδεικνύεται και μάλλον περίτρανα ότι το σύνολο της έχει δομηθεί με γνώμονα τη δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό την απροσχημάτιστη καταστροφολογία, τη διατήρηση των μνημονίων εσαεί καθώς και την εφαρμογή σκληρών αντικοινωνικών μέτρων όπως η περικοπή των συντάξεων.

Αποκλειστικό κριτήριο δεν είναι άλλο από την ψηφοθηρία από την κοινωνική αντίδραση στην περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου.

Με άλλα λόγια το κομματικό συμφέρον μπαίνει συνειδητά πάνω από το εθνικό και κοινωνικό.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αυτής της γκρίζας εκστρατείας πειθούς σημειώθηκε κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, όπου και παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του.

Στη γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης είχε σημαντικές επαφές μεταξύ άλλων με τους Ολαφ Σολτς, Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών του SPD, Χορστ Ζεεχόφερ, υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών CSU Ραλφ Μπρίνκχαους και Κάτια Λάικερτ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών για δημοσιονομικά και ευρωπαϊκά θέματα αντίστοιχα καθώς και με τους Κρίστιαν Λίντνερ και Αλεξάντερ Λάμπσντορφ που συγκροτούν το ηγετικό δίδυμο των Φιλελευθέρων FDP.

Ξεχώρισε όπως ήταν λογικό το ραντεβού του προέδρου της Ν.Δ με τον Ολαφ Σολτς με τον κ Μητσοτάκη να εκφράζει αμέσως μετά την ικανοποίησή του από τη συνάντηση, λέγοντας πως ήταν μια πολύ καλή συζήτηση η οποία εστιάστηκε πολύ περισσότερο στο μέλλον και ο ίδιος παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ν.Δ «για να επανέλθει η οικονομία σε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει ευημερία στους Ελληνες και δυνατότητα σταθερής χρηματοδότησης στην οικονομία».

Νουθεσίες και αιτήματα

Ωστόσο μία πτυχή που έμενε άγνωστη, έχει να κάνει με τις περιβόητες αποφάσεις για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Κ. Μητσοτάκης τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να χαριστεί στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα στραβά μάτια για τη μη υλοποίηση των περικοπών.

Φέρεται δε να τον προειδοποίησε να μην υποκύψει διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του καγκελάριο Μέρκελ αλλά και δημόσια.

Όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην Εφ.Συν ο αρχηγός της ΝΔ στο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες είχε κατόπιν αιτήματός του συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ Κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ σε παρόμοιο πνεύμα ο κ Μητσοτάκης τής μετέφερε την ανησυχία του από πληροφορίες και σχετικά δημοσιεύματα και τα οποία αναφέρονται σε συναλλαγή και εξυπηρετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας η κ. Μέρκελ φέρεται να τόνισε ενοχλημένη, ότι η ίδια δεν συναλλάσσεται με κανέναν και η σχέση που διατηρεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι σχέση αρχών και εντιμότητας.

Συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα που καίει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφορά αφού για αυτό θα αποφασίσουν οι θεσμοί.

Μετά από τα παραπάνω τίθεται εύλογα το ερώτημα αν στη Ν.Δ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στις επαφές τους στο εξωτερικό φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας…

Άμεση αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Με σχόλιό της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Όταν θα πάει περιοδεία στα ΚΑΠΗ ο κ. Μητσοτάκης, να πει στους συνταξιούχους αυτά που έλεγε στη γερμανική κυβέρνηση και τα οποία αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

»Μέχρι τότε, ας βρει άλλη ασχολία από το να υπονομεύει συστηματικά τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε η κα Σβίγκου.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με δηκτικό ύφος πως «η σημερινή αποκάλυψη της “Εφημερίδας των συντακτών” σχετικά με τα παρακάλια Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σολτς για να μειωθούν οι συντάξεις, δείχνει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αρχηγός της Ν.Δ. Δεν περιμέναμε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας και υπονόμευσης των συμφερόντων της χώρας.

»Είναι πραγματικά ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αθλιότητες αυτές εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...