Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Κουβέλης για τις απελάσεις των Ρώσων «διπλωματών» και τη γεωπολιτική αναμέτρηση στα Βαλκάνια

Τι είπε ο Κουβέλης για τις απελάσεις των Ρώσων «διπλωματών» και τη γεωπολιτική αναμέτρηση στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα δεν έχει ούτε πολιτική, ούτε κουλτούρα απελάσεων. Για να προβεί η κυβέρνηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών είχε στοιχεία και το έπραξε διότι έπρεπε να υπερασπισθεί τη χώρα και να αποτρέψει την οποιαδήποτε επέμβαση στα εσωτερικά μας ζητήματα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Τα στοιχεία για τη δράση των Ρώσων διπλωματών είναι δικά μας, δεν μας τα έδωσε κανείς, ούτε είναι κατασκευασμένα.

»Πρέπει με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα να σας πω ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την οποιαδήποτε πίεση για να πράξει αυτό που έπραξε» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον Real FM.

Σχετικά με τις καταγγελίες του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για εμπλοκή Ρώσων επιχειρηματιών και διπλωματών στη χώρα του και για το εάν το Μακεδονικό γίνει πεδίο ευρύτερης σύγκρουσης ξένων μεγάλων δυνάμεων, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Την ίδια άποψη έχει και η Τουρκία η οποία την έχει καταγράψει αναφορικά με την πολιτική της επιλογή να κάνει διείσδυση στα Βαλκάνια αξιοποιώντας ζητήματα μειονοτήτων. Μην ξεχνάμε εξάλλου», συνέχισε ο αν. υπουργός, «ότι είναι δηλωμένη και κατατεθειμένη η πολιτική στόχευση για τη Μεγάλη Αλβανία η οποία ξεκινάει από τα Τίρανα για να φθάσει μέχρι το Τέτοβο.

»Στη βάση αυτού του πλαισίου η Ελλάδα θα πρέπει να πορεύεται με τις συμμαχίες της, αξιοποιώντας ό,τι είναι δυνατόν.

»Εκτιμώ ότι η πλευρά της FYROM θα πράξει τα συμπεφωνημένα και η συμφωνία θα κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο»

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης υποστήριξε ότι υπάρχουν συνεχείς πολιτικές πιέσεις προς την πλευρά της Άγκυρας προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχει καθόλου κανονικό περιβάλλον σε δικαστικό και νομικό επίπεδο για τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη.

Για το λόγο αυτό έχω μιλήσει και για βαρβαρότητα Δικαίου, με την έννοια ότι οι δύο στρατιωτικοί μας παραμένουν επί τέσσερις και πλέον μήνες κρατούμενοι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, εντάσσει το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας στην πολιτική της έντασης η οποία θα συνεχισθεί από την πλευρά της προς την Ελλάδα.

«Κυμαινόμενη βέβαια, αλλά θα είναι ένταση», είπε, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά διαδικασία ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών μας με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς ή με τους εννέα Κούρδους που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν την άφιξη στην Αθήνα του Ταγίπ Ερντογάν.

Σε παρατήρηση για το εάν η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει την περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ, για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας, υπογράμμισε:

Το θέμα ετέθη στο ΝΑΤΟ με τον πλέον δυναμικό, με τον πλέον σαφή τρόπο και κατά την τελευταία παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Συνεχίζονται οι πιέσεις.

Τέλος, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ποσό που απαιτείται για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν επωμισθεί το βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι τα 25 περίπου εκατομμύρια που απαιτούνται θα βρεθούν «μέσα από οικονομίες που θα κάνουμε στο υπουργείο, χωρίς να βλάψουν σε καμία περίπτωση ούτε στο ελάχιστο την αποτρεπτική ισχύ της χώρας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λόιντ Όστιν: Ο Πούτιν θέλει να προχωρήσει παραπέρα αλλά πρέπει να στον σταματήσουμε στην Ουκρανία

Ο Πούτιν «ξήλωσε» τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...