Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Αχτσιόγλου σε ΝΔ για τις συντάξεις: «Ποιος εμπαίζει κύριε Βρούτση τους πολίτες;»

Επίθεση Αχτσιόγλου σε ΝΔ για τις συντάξεις: «Ποιος εμπαίζει κύριε Βρούτση τους πολίτες;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θράσος καταλογίζει το υπουργείο Εργασίας στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, με αφορμή αναφορές του τελευταίου στις εκκρεμείς συντάξεις.

«Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο», συμπληρώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει, δε, πως «κάποια στιγμή όμως τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν» και διερωτάται: «Ποιος εμπαίζει, λοιπόν, κύριε Βρούτση τους πολίτες»;

«Η παρούσα κυβέρνηση που μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50 χιλιάδες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές ή εσείς που μας αφήσατε κληρονομία 400 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης;

»Η παρούσα κυβέρνηση που έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον ΕΦΚΑ να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ μετά από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας ή εσείς κύριε Βρούτση που πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις και παραδώσατε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ελλειμματικό κατά 1,1 δισ. ευρώ;», συμπληρώνει το υπουργείο Εργασίας.

Καταλήγοντας, τονίζει πως «όσο για τον κόσμο της εργασίας, γνωρίζει πολύ καλά ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και ποιος τον εμπαίζει με θράσος και περισσή αλαζονεία.

»Γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τις 21 Αυγούστου και εργάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

»Όπως γνωρίζει και ότι είναι ο κύριος Βρούτσης και το κόμμα του αυτοί που κατεδάφισαν τους μισθούς κατά 22% και 32% για τους νέους, που κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και διέλυσαν την αγορά εργασίας αφήνοντας την εργοδοσία ασύδοτη και ανεξέλεγκτη».

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως «δεν υπάρχει όριο στο ψέμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», την οποία κατηγόρησε ότι «για πολλοστή φορά εξαπατά χιλιάδες συνταξιούχους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άννα Στρατινάκη: Δεν είχα καμία αρμοδιότητα για τα κονδύλια από το 2021 έως το 2024 – Τι απαντά για την υπόθεση Παναγόπουλου

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Α. Σαμαράς στο Best TV : Ο Μητσοτάκης είναι το χάος – Πέθανε η λαϊκή ψυχή της ΝΔ (βίντεο)

Κ. Τσουκαλάς για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...