Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Εξαιρετικά θαρραλέο αυτό που έκαναν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Εξαιρετικά θαρραλέο αυτό που έκαναν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ αναφέρθηκε η Αυστριακή υπουργός των Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ.

«Αυτό που έκαναν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, ήταν εξαιρετικά θαρραλέο.

Σε κάτι τέτοιο, όπως στην περίπτωση αυτής της διαμάχης για το όνομα, διακινδυνεύει κανείς (πολιτικά) το κεφάλι του, πρόκειται για ένα πολιτικό ναρκοπέδιο.

Τον Ιούνιο, υπήρξε έντονη επιθυμία να συμπεριληφθεί στις τελικές δηλώσεις η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ. Θα κάνουμε και πάλι τα πάντα (ενν. ώστε νε επιτυχθεί αυτό). (Το θέμα) αφορά επίσης τη διατήρηση της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά υπάρχει έντονη αντίδραση από σημαντικές πρωτεύουσες», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Der Standard» της Βιέννης, απαντώντας στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει απτή, στο θέμα της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., πρόοδος κατά την διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας μετά την επίλυση του ονοματολογικού.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξή της αφορά στην παρουσία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της αυστριακής υπουργού Εξωτερικών πριν λίγες ημέρες, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων στην Αυστρία.

Η κ. Κνάισλ χαρακτήρισε αυθόρμητη την πρόσκληση Πούτιν στον γάμο της, σημειώνοντας πως δεν περίμενε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα την αποδεχόταν, ενώ παραδέχτηκε παράλληλα πως δεν θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι τέτοιο εκτός πρωτοκόλλου, δηλαδή χωρίς να έχει ενημερώσει πρώτα τον Αυστριακό Καγκελάριο και τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στην συνέντευξή της, «Ένα βαλς με τον Πούτιν δεν αλλάζει την πολιτική των κυρώσεων»(σ.σ. είναι και ο τίτλος του ρεπορτάζ στην αυστριακή εφημερίδα) και πως «το παράδειγμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας δείχνει ότι η κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ λειτουργεί. Σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το μέτωπο σπάει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...