Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Νίμιτς στα Σκόπια: Ψηφίστε τη συμφωνία – Ένα άλλο όνομα θα χρειαστεί 25 χρόνια

Μήνυμα Νίμιτς στα Σκόπια: Ψηφίστε τη συμφωνία – Ένα άλλο όνομα θα χρειαστεί 25 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην άποψη ότι αν απορριφθεί η συμφωνία των Πρεσπών, είτε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, είτε στη Βουλή, ίσως μεσολαβήσουν άλλα 25 χρόνια έως ότου να δοθεί νέα ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος, εξέφρασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς στέλνοντας μήνυμα στα Σκόπια.

Με τίτλο «ένα άλλο όνομα θα χρειαζόταν άλλα 25 χρόνια» η ηλεκτρονική εφημερίδα BIRN της ΠΓΔΜ δημοσιεύει συνέντευξη του κ. Νίμιτς, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία για το όνομα θα περάσει και στις δύο χώρες, κρούοντας παράλληλα και τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί.

«Ελπίζω ότι η συμφωνία θα περάσει και νομίζω ότι θα περάσει και στις δύο χώρες, επειδή είναι μια δίκαιη και αξιότιμη λύση που ανταποκρίνεται στα ουσιώδη συμφέροντα και των δύο χωρών, αλλά αν δεν εγκριθεί δεν βλέπω άλλη λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα» τονίζει.

Και προσθέτει: «Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, μπορεί να χρειαστούν άλλα 25 χρόνια. Και πολλοί άνθρωποι θα χάσουν το ενδιαφέρον, αν αυτό δεν περάσει στη χώρα σας (σ.σ. την ΠΓΔΜ)» προειδοποιεί.

«Αν την απορρίψετε» εξηγεί ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ «φοβούμαι ότι θα δείτε πολλούς να λένε στον κόσμο: «Δεν μας ενδιαφέρει μια συμβιβαστική λύση, δεν μας ενδιαφέρει να λύσουμε αυτό το θέμα με την Ελλάδα, δεν μας ενδιαφέρει η διαδικασία της ΕΕ, δεν μας ενδιαφέρει για το ΝΑΤΟ, δεν μας ενδιαφέρει η επίλυση προβλημάτων».

«Ο υπόλοιπος κόσμος πιθανώς να πει τότε: “Εντάξει, αυτοί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να λύσουν τίποτα, γιατί να ανησυχούμε εμείς για την κατάστασή τους; Γι αυτό μπορεί να χρειαστούν πολλά- πολλά χρόνια πριν ξαναρχίσει οτιδήποτε γύρω από αυτό το θέμα, αν απορριφθεί».

Ο κ. Νίμιτς απαντώντας σε αυτούς που στην ΠΓΔΜ υποστηρίζουν «ας μην προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, ας περιμένουμε, ας της δώσουμε κι άλλο χρόνο, για να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία στο μέλλον», τονίζει: «Η ιδέα της μακροπρόθεσμης αναμονής είναι πολύ επικίνδυνη.

Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται η ΕΕ, αν θα θέλουν ένα άλλο μέλος, εάν θα θέλουν τη χώρα σας, δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται το ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στην κυβέρνησή της, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή και στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που θα επηρεάσει μια νέα διαπραγμάτευση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...