Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποσχέσεις Σαμαρά για φοροελαφρύνσεις – Διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από Χαρδούβελη στην τρόικα

Υποσχέσεις Σαμαρά για φοροελαφρύνσεις – Διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από Χαρδούβελη στην τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποσχέσεις και «θα» για γενναίες φοροελαφρύνσεις μοίρασε την Πέμπτη ο βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα του Economist, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός επί των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διαβεβαίωνε τους επικεφαλής της τρόικας ότι δεν υπάρχει είτε από τον ίδιο είτε από την Κυβέρνηση πρόθεση αλλαγών στο υφιστάμενο φορολογικό πλαίσιο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της για να παραμείνει στην εξουσία, εμφανίζοντας δυο πρόσωπα. Ένα ψεύτικο προς το εσωτερικό της χώρας, προκειμένου να κατευνάσει την οργή των πολιτών και ένα πραγματικό προς το εξωτερικό δείχνοντας πλήρη υποταγή στις εντολές των δανειστών, προκειμένου να συνεχίσουν να την στηρίζουν.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς , μιλώντας στο συνέδριο του Economist, υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και μάλιστα εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο Γκίκας Χαρδούβελης με τους επικεφαλής της τρόικας Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ (αντικατέστησε τον Πολ Τόμσεν στο ΔΝΤ).

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση, στάθηκε στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών. Και με μεγάλη ευκολία –αφού είναι προφανές ότι δεν σκοπεύει να πράξει αυτά που υπόσχεται- έταξε μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Είπε μάλιστα ότι κάθε χρονιά από εδώ και μπρος η φορολογία πρέπει να υποχωρεί ώστε να φτάσει στο 15% για τις επιχειρήσεις, στο 33% η ανώτατη για τα φυσικά πρόσωπα, στο 15% ο ΦΠΑ, να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο και να καταργηθεί η ετήσια εισφορά αλληλεγγύης.

Ότι ακριβώς είχαν αποκλείσει πριν λίγη ώρα οι επικεφαλής της τρόικας στον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας εξηγήσεις για τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών περί φοροελαφρύνσεων και απαιτώντας επέκταση της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης και το 2015, κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια και πρόσθετα μέτρα αν απαιτηθούν.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν εγκυρότατες πληροφορίες ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει είτε από τον ίδιο είτε από την Κυβέρνηση πρόθεση αλλαγών στο υφιστάμενο φορολογικό πλαίσιο και δεσμεύθηκε για την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων των μνημονίων, αφού όπως είπε στους εκπροσώπους της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να τρέξουν οι συμπεφωνημένες δράσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...