Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ, Μάνος και βιομήχανοι δε θέλουν αυξήσεις στους μισθούς – Τα «χώνουν» στην Αχτσιόγλου

ΝΔ, Μάνος και βιομήχανοι δε θέλουν αυξήσεις στους μισθούς – Τα «χώνουν» στην Αχτσιόγλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συντονισμένα πυρά κατά της υπουργού Εργασίας με αφορμή την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με την υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών την περασμένη εβδομάδα αλλά και την επικείμενη εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού εξαπολύουν τόσο ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Θ. Φέσσας όσο και ο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος και «μητσοτακικός» Στέφανος Μάνος.

Αμφότεροι κινούνται στη γραμμή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε καταψηφίσει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν ήδη πλέον αποφέρει τις πρώτες αυξήσεις σε μισθούς, ενώ είχε εναντιωθεί και στην αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμποντας τις όποιες σχετικές πρωτοβουλίες σε μελλοντικό χρόνο υπό την προϋπόθεση της ευκταίας ραγδαίας ανάπτυξης.

Ο κ. Φέσσας μέσω του ΣΕΒ απειλεί με απολύσεις εάν η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κινηθεί πάνω από το 1%.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Μάνος με μια οργισμένη και ειρωνική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook κατηγορεί την υπουργό Εργασίας ότι επεκτείνοντας τις συλλογικές συμβάσεις στα ναυτιλιακά και τουριστικά γραφεία, γεγονός που σημαίνει αυξήσεις μισθών όπως υποστηρίζει έως και 60%, το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνουν απολύσεις η οι επιχειρήσεις να κλείσουν, αφού δεν θα αντέξουν τέτοιο μισθολογικό κόστος.

«Θερμά συγχαρητήρια στην αποφασιστική Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου που με μια απλή κίνηση διόρθωσε όσα προβλήματα είχε επισωρεύσει η κρίση στους εργαζόμενους.

»Κήρυξε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία από το 2017 και στις τράπεζες για τα έτη 2016-2018.

»Το αποτέλεσμα αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς.

»Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει;

»Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν απολύσεις, επειδή με τέτοιους μισθούς οι επιχειρήσεις από οριακά κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες. (Εκτός αν παρέμβει η κ. Αχτσιόγλου και απαγορεύσει τις απολύσεις).

»Σε τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν, νέα κόκκινα δάνεια και θα πληγεί και ο τουρισμός.

»Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο που σφυρίζετε αδιάφορος» αναφέρει ο «μητσοτακικός» πρώην υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την περασμένη Δευτέρα ως την πρώτη κυβερνητική απόφαση «που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια» την υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με την οποία περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια.

Η υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...