Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Ρήγα στην Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης

Μήνυμα Ρήγα στην Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ότι «τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου» είναι αδιαπραγμάτευτα, έστειλε από την Θράκη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ξάνθη και σε στρατιωτικές μονάδες της Θράκης, ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως «η περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της χώρας μας και κρίσιμο παράγοντα στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είστε η αιχμή του δόρατος για την άμυνα της πατρίδας, καλύπτοντας την ακριτική περιοχή της Θράκης», τόνισε απευθυνόμενος στα στελέχη των Ε.Δ.

Όπως είπε «η Θράκη είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Να αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς την Μαύρη θάλασσα».

Αναφερόμενος στις απειλές τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τη γενικότερη συμβολή τους στην ανόρθωση της χώρας, υπογράμμισε πως «όσοι επιβουλεύονται τα δίκαια της πατρίδας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος»

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό».

«Μέσα στο πλαίσιο όλων των ανακοινώσεων πιστεύω πως θα είναι και η υποστήριξη των Ελλήνων στρατιωτικών. Τα μέτρα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Εμείς, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αρχίζουμε να επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό τους καρπούς των σκληρών προσπαθειών του. Γιατί η κοινωνία μάς στήριξε, στήριξε αυτή την προσπάθεια.

Επιστρέφουμε λοιπόν πίσω, αυτό το οποίο καταφέραμε να έχουμε ως πλεόνασμα. Τα στοιχεία μαρτυρούν πως η ανάπτυξη προχωράει με γοργούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη μέρα», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...