Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Την επόμενη φορά να βγάλετε σκίτσο του Αρκά- Στα «μανταλάκια» η λαθροχειρία Χατζηδάκη

Τζανακόπουλος: Την επόμενη φορά να βγάλετε σκίτσο του Αρκά-  Στα «μανταλάκια» η λαθροχειρία Χατζηδάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aπαντήσεις στη κόντρα της Δευτέρας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και επιμονή στην καταγγελία για ψέματα του κ. Κωστή Χατζηδάκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επανέρχεται με αναλυτικά στοιχεία στήνοντας στο τοίχο τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που παρουσίασε πίνακα με μεταβολή φόρου και αύξηση φορολογίας.

Σύμφωνα με τους πίνακες που επιστράτευσε στη χθεσινή εκπομπή ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που παραθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Γερμανία έχει λιγότερα από τα μισά φορολογικά έσοδα της Ελλάδας, ενώ η Εσθονία έχει 1,5%!

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου

«Χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) είπα ευθέως στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κύριο Χατζηδάκη ότι είναι ψέυτης. Το επαναλαμβάνω σήμερα», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Χθες παρουσίασε ένα πίνακα που αποτυπώνει τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα.

»Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σήμερα όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται αλλά ζητάει και τα ρέστα.

»Ο νέος πίνακας που παρουσίασε δείχνει μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% ΑΕΠ.

»Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κος Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;

»Του παρουσιάζω λοιπόν τον πίνακα της Eurostat που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην ΕΕ και την 6η στην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης:

»Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%.

»Ο κύριος Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη.

»Ποιος;

»Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014.

»Οι άριστοι τεχνοκράτες της ΝΔ δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010.

»Στο ασφαλιστικό τώρα που ο κος Χατζηδάκης τολμά να επικαλείται ως επιχείρημα.

»Τον ενημερώνω ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ.

»Και παρ’ όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις.

»Να και ο πίνακας εξαιρετικά αφιερωμένος στον κο Αντιπρόεδρο ( http://www.ypep.gr/tzanakopoulos/?p=8250)

»Όσο για τις 21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε ο κος Χατζηδάκης, αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας.

»Εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η ΝΔ και είχε ψηφίσει ο ίδιος.

»Συμπεριλαμβάνει επίσης τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012.

»Μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισιοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%.

»Φαίνεται ότι ο κος Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και το μηχανισμό της προπαγάνδας του.

Κι όλα αυτά μέχρι σήμερα, Τρίτη που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανάρτησε στο Twitter κάποιους πίνακες για φόρους, ανάπτυξη και ασφαλιστικό, τονίζοντας:

«Δεν απαιτώ ούτε συγγνώμη ούτε επανόρθωση από κυβέρνηση κ κυβ.εκπρόσωπο. Ο καθένας έχει την ταυτότητα κ τη διαδρομή του. Εγώ θέλω απλώς να είμαι εντάξει απέναντί σας! Η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά στην #ανάπτυξη. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η #Eurostat. Αυτόν τον πίνακα έδειξα χθες στην #ΕΡΤ στον κ.#Τζανακόπουλο κ τον αμφισβήτησε με ειρωνεία! Δυστυχώς για τον #ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι εδώ κ τον εκδικείται καθημερινά. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους #φόρους στην Ευρωζώνη. Στα φορολογικά έσοδα ( #Καθημερινή με στοιχεία #Παγκόσμιας_Τράπεζας) κ στις αυξήσεις φόρων (έκθεση #ΟΟΣΑ). Ο κ. #Τζανακόπουλος το αρνήθηκε χθες στην #ΕΡΤ. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει αυτόν κ τον #ΣΥΡΙΖΑ! 21 περικοπές συντάξεων κ αυξ. εισφορών έχει κάνει η κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ. Στον πίνακα του @VroutsisGiannis που έχει δημοσιεύσει η #ΝΔ υπάρχουν όλοι οι σχετικοί νόμοι κ αποφάσεις. Ο κ. #Τζανακόπουλος χθες στην #ΕΡΤ το αμφισβήτησε και αυτό! Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών!», έγραψε ο κ. Χατζηδάκης σε διαδοχικές του αναρτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...