ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βίντεο, Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Κώστας Στρατής, Όλγα Κεφαλογιάννη, ΤΑΙΠΕΔ, Υπουργείο Πολιτισμού,


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι μεταβιβάστηκαν ακίνητα στην ΕΤΑΔ ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.
«Καμιά μεταβίβαση ακινήτου που περιέχει η λίστα αυτή δεν έχει γίνει γιατί έχει ξεκινήσει μια αξιολόγηση όλων αυτών των κωδικών ακινήτων προκειμένου να εντοπιστούν ποια εγκύπτουν σε εξαιρέσεις δηλαδή είναι αρχαιολογικοί χώροι ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος» τόνισε ο υφυπουργός Κ. Στρατής μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.
Όπως εξήγησε αυτό που εξετάζεται είναι «μια λίστα δεδομένων ακινήτων που αποτελούν δημόσια περιουσία.
»Η υπουργική απόφαση είναι σαφής ότι όσα από αυτά εγκύπτουν σε εξαιρέσεις δηλαδή αρχαιολογικοί χώροι ή περιβαλλοντικής αξίας, εξαιρούνται».
«Μέσα από τη διαδικασία αυτή κάθε ένας κωδικός θα έχει περιγραφή και χαρακτηρισμό για να γίνει εκκαθάριση της λίστας.
»Είμαστε μια χώρα που το 2018 δεν έχει καν κτηματολόγιο» διευκρίνισε ο κ. Στρατής.
Διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι και θα παραμείνει ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού επαναλαμβάνοντας ότι «καμιά μεταβίβαση δεν έχει γίνει ενώ όσα εξαιρούνται δεν θα μεταβιβαστούν. Είναι μια διαδικασία εκκαθάρισης».
«Τα μόνα ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί είναι τα ακίνητα της Πλάκας και το ίδιο το κτίριο του υπουργείο Πολιτισμού με αποφάσεις της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων του 2013 και 2014 με υπογραφές μεταξύ άλλων υπουργών της κ. Κεφαλογιάννη και του Άδ. Γεωργιάδη (που πρωτοστατούν σε αυτό τον θόρυβο) μεταβιβάστηκαν πλήρως ως κυριότητα στον ΤΑΙΠΕΔ το οποίο προχώρησε σε διαγωνισμό για την πώλησή τους ο οποίος ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε».
«Είναι τα μόνα ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί» επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτισμού προσθέτοντας ότι ακόμα και για αυτά τα ακίνητα «είμαστε σε συζήτηση για το πώς θα επιστρέψουν και πάλι στο υπουργείο Πολιτισμού».
























































