Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο απόδρασης του Κασιδιάρη στη Ρωσία για πολιτικό άσυλο!

Το σχέδιο απόδρασης του Κασιδιάρη στη Ρωσία για πολιτικό άσυλο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης προετοίμαζε τη διαφυγή του στη Ρωσία εδώ και 40 ημέρες, αφού θεωρούσε βέβαιη την προφυλάκισή του, που αποφασίστηκε μετά από συνεχείς αναβολές την Πέμπτη.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Παραπολιτικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης με άκρα μυστικότητα μελετούσε την εναλλακτική δυνατότητα διαφυγής του στο εξωτερικό για αναζήτηση πολιτικού ασύλου.

Ήταν μια κίνηση ακραία, αλλά αναγκαία, όπως διαμηνύει στενός του συνεργάτης στα Παραπολιτικά, αφού αναπόφευκτα μια τέτοια “νομική” αλλά και “πολιτική πράξη” θα είχε ιδιαίτερη αξία και σημασία για την πορεία της υπόθεσης.

Μια φυγή που εάν ευδοκιμούσε, θα είχε διεθνοποιηθεί ο ισχυρισμός περί “πολιτικών διώξεων” της Χρυσής Αυγής και μάλιστα επί ρωσικού εδάφους.

Αυτό ήταν και το colpo grosso της υπερασπιστικής τακτικής του, γι΄ αυτό και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δρομολόγησε την παύση από τα καθήκοντά του του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη, μόλις πληροφορήθηκε πως “συναινεί” και ο ίδιος στην εκδοχή του “πολιτικού ασύλου”.

Εξαιτίας των νομικών ελιγμών του Σαράκη, πάντως, δεν προφυλακίστηκαν την πρώτη φορά τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Ηλίας Παναγιώταρος. Οι προπαρασκευαστικές επαφές ωστόσο για τη Ρωσία είχαν ήδη γίνει και οι προβλέψεις ήταν θετικές για την εξέλιξη των σχεδιασμών του. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Παραπολιτικά, είχε μεταφραστεί στα ρωσικά όλο το μακροσκελές κατηγορητήριο.

Λίγες ημέρες πριν από την τελευταία απολογία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης επισκέφθηκε τον Νίκο Μιχαλολιάκο στις φυλακές για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους. Εκείνος του ευχήθηκε “να πάνε όλα καλά”. Ταυτόχρονα όμως κάλεσε τα αδέρφια του και τον Χρήστο Παππά για “συμβούλιο” μέσα στον Κορυδαλλό, το οποίο όμως και αποφάνθηκε πως, μετά από την πρόταση για διαφυγή στη Μόσχα, τα σχέδια Κασιδιάρη αντιστρατεύονται τα δικά τους.

Η ηρωοποίηση του “Λιάκου”, όπως τον αποκαλεί… χαϊδευτικά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, θα ήταν δεδομένη και τότε φοβήθηκαν μήπως ο ηγετικός του ρόλος στις εξελίξεις θα ήταν μη αναστρέψιμος.

Ο ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του προφυλακισμένου ηγέτη της Χρυσής Αυγής, φέρεται πως πήρε την πρωτοβουλία να επαναφέρει στην τάξη τον 34χρονο “ανυπότακτο” χρυσαυγίτη.

Περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...