Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρυφές δαπάνες 87 εκατ. ευρώ εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Κρυφές δαπάνες 87 εκατ. ευρώ εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξεταστική Επιτροπή, ΚΕΕΛΠΝΟ, Σκάνδαλο,

Οι τρεις ορκωτοί ελεγκτές λογιστές, Νίκος Σύκας, Δημήτρης Γιώγος και Νίκος Κούντας, στις καταθέσεις τους στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, αποκάλυψαν δαπάνες «ειδικού σκοπού» ύψους 87,1 εκ. ευρώ για το χρονικό διάστημα 2010-2014 που δεν συμπεριλαμβάνονται στους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι ορκωτοί λογιστές τόνισαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε πολλά στοιχεία από αυτά που ζήτησαν, καθώς φαίνεται να έχουν κατασχεθεί από την Εισαγγελία, ενώ εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στο να χαρακτηρίσουν τις λογιστικές διαφορές που διαπίστωσαν ως έλλειμμα.

Οι δαπάνες «ειδικού σκοπού» που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπιστώθηκαν μέσα από την σχετική έκθεση της Κατερίνας Πολύζου, πρώην προϊσταμένης οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ήρθε σε γνώση των ορκωτών λογιστών δύο-τρεις μέρες πριν.

Οι δαπάνες ειδικού σκοπού ανέρχονται σε 37,5 εκ. ευρώ για το 2010, 17 εκ. ευρώ για το 2011, 15,3 εκ. ευρώ για το 2012 και 17,3 εκ. ευρώ για το 2013.

Η εκτίμηση των ορκωτών λογιστών είναι ότι αυτό το ποσό ύψους 87,1 εκ. ευρώ «πρακτικά δικαιολογεί» τις διαφορές που διαπιστώθηκαν.

Παράλληλα, οι ορκωτοί λογιστές τόνισαν ότι οι οικονομικοί απολογισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι πλήρεις, καθώς υπάρχουν πολλές παραλείψεις και κενά. Πολλά από τα στοιχεία που οι ορκωτοί λογιστές ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τους δόθηκαν με την δικαιολογία ότι κατασχέθηκαν από την Εισαγγελία.

Αυτό το στοιχείο προκάλεσε την απορία των ορκωτών λογιστών που αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν η Κ. Πολύζου να ήταν η μόνη που είχε στην διάθεσή της τα σχετικά στοιχεία.

Οι ορκωτοί λογιστές αναγκάστηκαν να κάνουν την έρευνά τους βασιζόμενοι κυρίως στα «εξτρέ» των τραπεζών για την κινήσεις των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε πολλές όμως εγγραφές δεν υπήρχε κωδικοποίηση ώστε να διαπιστωθεί προς τα πού και γιατί κινούνταν τα συγκεκριμένα ποσά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Φάμελλος: Το έγκλημα των Τεμπών μεγεθύνεται από την προσπάθεια του Μητσοτάκη για συγκάλυψη

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Απελπισμένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψει το έγκλημα

Ο «κερατωμένος» ( ; ) βασιλιάς της Ισπανίας, η βασίλισσα είχε τον ίδιο εραστή με την αδελφή της κι ο ρόλος του πρώην βασιλιά

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...