Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών στην άσκηση «Θρακικό Ξίφος» στη Βουλγαρία

Συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών στην άσκηση «Θρακικό Ξίφος» στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από 21 έως 27 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Νόβο Σέλο στη Βουλγαρία, η πολυεθνική άσκηση «Β-9 THRACIAN SWORD 2018» («Θρακικό Ξίφος»), στο πλαίσιο δράσεων της Διαβαλκανικής Συνόδου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σκοπός της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν στελέχη ειδικών δυνάμεων από Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία, ήταν η προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης των συμμετεχόντων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος με 15 στελέχη.

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα περιέλαβαν βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, αεροκίνητες επιχειρήσεις, καταρρίχηση από ελικόπτερο, άλματα ελευθέρας πτώσεως, εκρηκτικά και παροχή Α΄ Βοηθειών.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου σχολιάστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια πολυεθνική άσκηση στο έδαφος της Βουλγαρίας με την ονομασία «Θρακικό Ξίφος» δίχως να αντιδρά ο «μακεδονομάχος» υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Τι έγινε;» σχολίαζαν γνωρίζοντες. «Η «καπήλευση» του θρακικού πολιτισμού από τους Βούλγαρους δεν τον ενοχλεί, ή δεν το πήρε είδηση;».

Οι Βούλγαροι προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν εδώ και πολλές δεκαετίες ότι δεν είναι Σλάβοι αλλά εξσλαβισμένοι απόγονοι των αρχαίων Θρακών.

Έχουν κάνει μάλιστα και σχετικές γενετικές έρευνες για να το αποδείξουν.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι οι Βούλγαροι δεν είναι Σλάβοι αλλά στην πλειονότητά τους απόγονοι «βυζαντινοθρακικών» πληθυσμών.

Εξάλλου μέχρι και το 1870, όταν ιδρύθηκε η Βουλγάρικη Εξαρχία, οι πιο μορφωμένοι Βούλγαροι επέλεγαν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες.

Έλληνες και Πελασγοί

Από την αρχαιότητα συζητήθηκε τι ήταν οι Θράκες. Και από την αρχαιότητα απαντήθηκε. Ήταν φύλο πελασγικό συγγενικό των Ελλήνων.

Οι Θράκες των παραλιών εντάχθηκαν σχετικά νωρίς στον ελληνισμό, εκείνοι που κατοικούσαν βορειότερα όχι.

Οι Έλληνες αποσχίσθηκαν από τους Πελασγούς περίπου την περίοδο των Τρωικών. Για αυτό και στα τρωικά οι Έλληνες αποκαλούνται Αργίτες ή Δαναοί, Έλληνες μόνο οι άνδρες του Αχιλλέα, διότι ακόμα το εθνικό όνομα «Έλληνες» δεν είχε αντικαταστήσει εκείνο των Δαναών-Αργιτών. (σ.σ. Αργίτες από την πόλη Άργος, που ήταν το επίκεντρο και από εκεί κρατούσαν οι βασιλικές γενεαλογίες των Ελλήνων).

Τα υπόλοιπα πελασγικά φύλα, όπως Θράκες, Ετρούσκοι, Ιλλυριοί, Κάρες, Λέλεγες, Φρύγες κ.α., που δεν εξελληνίστηκαν άμεσα ή εξελληνίστηκαν αργότερα, στα ελληνιστικά χρόνια, θεωρούνταν συγγενείς των Ελλήνων, όχι όμως Έλληνες.

Μάλιστα οι Φρύγες αρχικά ονομάζονταν Βρύγες και κατοικούσαν στις περιοχές που αργότερα ονομάστηκαν Παιονία και στη Μακεδονία, πριν εκδιωχθούν από τους Μακεδόνες και μεταναστεύσουν στη Μικρά Ασία. Οι Φρύγες θεωρείται ότι έχουν συγγένεια και με τους αρχαίους Αρμένιους.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες: Αρχικά ήμασταν Πελασγοί. Μετά ονομαστήκαμε Δανοί και Αργίτες. Από τα τρωικά και μετά πήραμε το όνομα Έλληνες.

Φανταστείτε τι χάος πρόκειται να ξημερώσει έτσι κι εάν μια ημέρα οι Βούλγαροι βγουν ανοιχτά και πουν ότι δεν είναι Σλάβοι αλλά Θράκες. Θα χαθούμε στη μετάφραση και στον… Ηρόδοτο και άντε να βγει άκρη. Στην άσκηση όμως «Θρακικό Ξίφος» συμμετείχε η Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Νίκος Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...