ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας για ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό: Ο έλεγχος ήταν χωρίς παρατήρηση

Βίτσας για ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό: Ο έλεγχος ήταν χωρίς παρατήρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Έχουμε υποστεί πέντε-έξι ελέγχους για το 2017, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήρε άριστα, ο έλεγχος για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν χωρίς παρατήρηση», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας για την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό.

Απαντώντας στην σχετική επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ, τόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο κι ο Πάνος Ρήγας, ο Ανδρέας Ξανθός κι ο Φώτης Κουβέλης επισήμαναν ότι κανένας από τους συχνούς ελέγχους για την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων δεν έχει διαπιστώσει κάποιο στοιχείο κακοδιαχείρισης.

«Κάθε έλεγχος είναι καλοδεχούμενος κι επιβεβλημένος» υπογράμμισε ο Δ. Βίτσας επισημαίνοντας μάλιστα ότι «είναι ανοικτοί οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί», ώστε να υπάρξει ο οποιοσδήποτε έλεγχος.

Ο Δ. Βίτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στα κονδύλια που έχουν λάβει τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και τους «αυστηρούς ελέγχους» που έχουν υποστεί από όργανα της Κομισιόν, τόσο για την τακτική, όσο και για την έκτακτη χρηματοδότηση.

Σε σχέση με τους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις, ο Δ. Βίτσας επικαλέστηκε το χρονοβόρο της διαδικασίας όταν εμπλέκεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, ιδιαίτερα για επείγοντα ζητήματα όπως η σίτιση.

Ο Δ. Βίτσας επισήμανε ότι η Νατάσα Μπερτό, εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει διαπιστωθεί «κανένα στοιχείο κακοδιαχείρισης».

Ο Δ. Βίτσας θύμισε ότι τμήμα της έκτακτης χρηματοδότησης δίδεται με απευθείας συμβόλαια μεταξύ της Κομισιόν και των οργανισμών που τα διαχειρίζονται και παρατήρησε προς τα έδρανα της ΝΔ ότι «όταν κατηγορείτε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια στην ουσία κατηγορείτε την Κομισιόν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δένδιας-Γκιλφόιλ: Σύμπραξη της Ελλάδας με την Εθνική Φρουρά της Φλόριντα

Ελλάδα και Ισραήλ οριστικοποίησαν την αγορά ισραηλινού συστήματος πυροβολικού

85 χρόνια από τη γερμανική εισβολή – Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν επέλεξε τη στάση του “επιτήδειου ουδέτερου”» – Η ελληνική πυξίδα

Σαουδική Αραβία: Οι ελληνικοί Patriot κατέρριψαν UAV

Φινλανδοί εκπαιδεύονται για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...