Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτσιόρλας: Η χώρα πάει προς το καλύτερο – Ξεπεράσαμε το δύσκολο κάβο και μειώνεται η ανεργία

Πιτσιόρλας: Η χώρα πάει προς το καλύτερο – Ξεπεράσαμε το δύσκολο κάβο και μειώνεται η ανεργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πάτρα, Στέργιος Πιτσιόρλας,

«Παρά τις δυσκολίες που προφανώς υπάρχουν, εμείς θεωρούμε ότι η χώρα πάει προς το καλύτερο. Ξεπεράσαμε το δύσκολο κάβο, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υπαρκτοί και σημαντικοί, οι εξαγωγές αυξάνονται με ρυθμούς πολύ σημαντικούς, η ανεργία μειώνεται και σιγά-σιγά διαμορφώνεται ένα κλίμα που τείνει προς την παραγωγική ανασυγκρότηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, εγκαινιάζοντας στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας την έκθεση με τίτλο, «Προς προαγωγήν των παραγωγικών εργασιών του τόπου».

Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι θα περάσουμε πολλές δυσκολίες γιατί το διεθνές περιβάλλον είναι δύσκολο κι ενδεχομένως να δυσκολέψει και άλλο.

Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε» και εξήγησε: «Αντέξαμε οκτώ τραγικά δύσκολα χρόνια. Μπορούμε τώρα σε ευκολότερες συνθήκες να αντιμετωπίσουμε τα πάντα με μία προϋπόθεση.

Θα πρέπει όλοι μας, κυβέρνηση, κόμματα και παραγωγικοί φορείς, πρώτον να πειστούμε ότι χρειαζόμαστε μια άλλη ματιά για τα πράγματα, να αφήσουμε πίσω μας ένα παρελθόν, ιδεοληψίες και αντιλήψεις που μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν και δεύτερον να πειστούμε ότι η ανάπτυξη της χώρας και η ανταγωνιστικότητα είναι υπόθεση όλων».

Αναφερόμενος σε αυτό το σημείο στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής, ο Στέργιος Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι και η κοινωνική συνοχή είναι υπόθεση όλων, διότι η κοινωνία πρέπει να μείνει ενωμένη και ενωμένη να μπορέσει να κάνει τα βήματα προς τα μπροστά.

«Άρα λοιπόν», συνέχισε, «πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στο να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και να μπορούμε να στηρίζουμε και τα κοινωνικά αδύναμα στρώματα, ταυτόχρονα όμως πρέπει όλα τα στρώματα της κοινωνίας να επωμισθούν το βάρος της κατάκτησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας».

Σε αυτό το πεδίο, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, «θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και νομίζω ότι σε αυτό το πεδίο έχουμε κάνει βήματα, διότι όσο και αν η εικόνα επιφανειακά φαίνεται να είναι πολύ πολωτική και πολύ δύσκολη, εγώ θεωρώ ότι είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλη σύγκλιση για τα θέματα που συζητάμε επί της ουσίας».

Όπως εξήγησε, «εμείς αλλάξαμε πρόσφατα ως υπουργείο τον νόμο για τις ανώνυμες εταιρείες, που ήταν ένας νόμος περίπου 100 χρόνων και τον αλλάξαμε με τεράστια συναίνεση στη Βουλή».

Αυτό, σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, «δείχνει ότι στα θέματα αυτά διαμορφώνεται σιγά – σιγά ένας κοινός τόπος, μία κοινή αντίληψη».

«Βεβαίως» πρόσθεσε, «στη δημοκρατία θα υπάρχουν πάντα οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν θα λείψουν ποτέ, όμως κάτω από την επιφάνεια υπάρχει και μία σύγκλιση ως προς το στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της ανάπτυξης της βιομηχανίας».

Για όλα αυτά τα μεγάλα θέματα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, «νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, υπό την αίρεση ότι θα συνεχίσουμε μία προσπάθεια που την ξεκινήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και τώρα που την ξεπερνάμε να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν, αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να πάμε μπροστά».

Αναφερόμενος σε θέματα της βιομηχανίας, είπε ότι σήμερα είμαστε σε μία στιγμή πάρα πολύ σημαντική, αφού έχουμε βγει από το μνημόνιο και σχεδιάζουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Σε αυτή την προοπτική», συνέχισε, «η ανάπτυξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι το κεντρικό στοιχείο, διότι η Ελλάδα πρέπει να παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα ανταγωνιστικά προϊόντα, για αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε τη γνώση που υπάρχει ιδιαίτερα στις νέες γενιές, αλλά και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που έχουμε από το παρελθόν από τη βιομηχανία».

Θα πρέπει, όπως πρόσθεσε «να δημιουργήσουμε και πάλι έναν ισχυρό βιομηχανικό τομέα, για αυτό και η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε αυτή την προοπτική και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου αυτό το σχέδιο να πετύχει».

Παράλληλα, είπε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ξανά υπουργείο Βιομηχανίας, ακριβώς για να δείξουμε την τεράστια σημασία που έχει για την ανασυγκρότηση της χώρας, η ανάπτυξη της βιομηχανίας».

Σχετικά με την Πάτρα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας είπε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ενός μεγάλου τεχνολογικού πάρκου, διότι όπως σημείωσε, «η Πάτρα είναι μία από τις πόλεις που πρωτοπορεί στον έρευνα, για αυτό θα πρέπει να φέρουμε σε επαφή την παραγόμενη γνώση με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να παράγουμε προϊόντα καινοτομίας».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε «αυτή είναι η προοπτική για τη χώρα, για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε και να τρέξουμε, ώστε να προλάβουμε το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης».

Καταλήγοντας, ο Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι «η Πάτρα μπορεί να είναι πρωτοπόρος σε αυτή την προοπτική».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Αυτός είναι ο 43χρονος που παρενόχλησε 13χρονη στον Πειραιά

Συνελήφθη στον Πειραιά 43χρονος από την Πάτρα που ήθελε να ασελγήσει σε 13χρονη

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για δίκη Πισπιρίγκου: «Αδιάσειστο στοιχείο η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της προτείνει η εισαγγελέας – Το χέρι της έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...