Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Πλήρες δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη

Παυλόπουλος: Πλήρες δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτη την Άγκυρα επιφύλαξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στην 106η επέτειο από την απελευθέρωση της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, το έδαφος και την κυριαρχία μας, στην οποία εμπεριέχεται και το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης.

«Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι έδαφος και σύνορα της Ελλάδας, είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα και το έδαφος και την κυριαρχία μας.

Κυριαρχία βάσει της οποίας μπορούμε να ασκήσουμε πλήρως, το δικαίωμα να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη όταν και με όποιο θεσμικό τρόπο κρίνουμε εμείς, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα σύνορά μας»

Κατά την αντιφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη φιλία και τη συνεργασία με την Τουρκία, ωστόσο ζήτησε πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με «ατυχέστατες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι διατείνονται ότι πρέπει να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να συνεχιστούν.

»Αλλά και η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η φιλία και η καλή γειτονία, αλλά και η ευρωπαϊκή της προοπτική, που είναι σωτήρια για εκείνην, έχουν προϋποθέσεις.

»Και οι προϋποθέσεις αυτές, είναι ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο σύνολο τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...