Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους – Τι είπε ο Τζανακόπουλος

Τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους – Τι είπε ο Τζανακόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συζήτηση για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Realfm”, και σημείωσε πως εφόσον γίνει δεκτό το σενάριο της ελληνικής κυβέρνησης θα πρόκειται για κατάργηση του μέτρου και όχι αναστολή.

«Αναμένουμε την εισήγηση της Κομισιόν σε σχέση με τον ελληνικό προϋπολογισμό, ο οποίος εξετάζεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχτεί τις θέσεις και τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο μέτρο είναι αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συγκεκριμένη συζήτηση».

Σχολιάζοντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές των μεσαίων και υψηλών συντάξεων, το οποίο διαψεύστηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε:

«Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε χθες ότι η λογική των ψευδών ειδήσεων έχει καταστεί μια καθημερινότητα με την οποία πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Χθες η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσίευσε μια ανύπαρκτη είδηση, η οποία πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω πώς προέκυψε, προφανώς με πολιτική σκοπιμότητα, θέλω να εκτιμήσω, και η οποία διαψεύστηκε πανηγυρικά και κατηγορηματικά από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι δήθεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

»Λες και η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές για μεσαίες και υψηλές συντάξεις. Πρόκειται για ανύπαρκτη είδηση».

Κοινωνικό μέρισμα και φέτος σε συνταξιούχους

Σε ερώτηση για το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι ένα περίπλοκο νομικό, πολιτικό και γενικότερα κοινωνικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δικαστική εξέλιξη και μελετά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Υπενθύμισε ότι οι συνταξιούχοι θα είχαν υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα αν είχε εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά Ταμεία, την οποία είχαν ψηφίσει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δίνει διαρκώς μάχες υπέρ των συνταξιούχων και αρκετές τις έχει κερδίσει.

Η κυβέρνηση χορήγησε δύο φορές κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους και το ίδιο θα κάνει και φέτος είπε και παρατήρησε:

«Εάν παρ’ ελπίδα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υποστούν ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και να δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται βάναυσα».

Υπάρχουν δομές και θεσμοί που «ξεβολεύονται» με την πρόταση Τσίπρα-Ιερώνυμου

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν δομές, θεσμοί που «ξεβολεύονται».

«Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι υπάρχει η πιθανότητα, όπως διαβάζω σήμερα σε δημοσιεύματα εφημερίδων, οι αντιδράσεις αυτές να ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα.

»Αν το πολιτικό προσωπικό, συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται στα εσωτερικά της κκλησίας αυτό θα ήταν πραγματικά επιβλαβές για την ίδια της αυτονομία της ελληνικής Εκκλησίας», παρατήρησε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει όλοι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να εξετάσουν αυτή την πρόταση η οποία στην πραγματικότητα επιλύει μια σειρά από χρόνιες διενέξεις, επιλύει και δίνει τέλος σε ιστορικές εκκρεμότητες που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.

»Και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από την Εκκλησία και από τα πολιτικά κόμματα και φυσικά από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς κάτι τέτοιο είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει. Είναι μια ιστορική συμφωνία και χρειάζονται οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Σχετικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αναμένουμε να επιλέξουν το δρόμο της διπλωματικής επίλυσης των όποιων κατά τη γνώμη τους διαφορών και όχι να οδηγηθούμε σε νέες εξάρσεις.

»Θα πρέπει με αποφασιστικότητα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να σταθούν στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση για τη επίθεση αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, ο κ.Τζανακόπουλος απάντησε:

«Βεβαίως πρόκειται για ένα καταδικαστέο περιστατικό, για μια αδιανόητη ενέργεια, αλλά πρέπει να σας πω ότι τέτοια περιστατικά είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

»Επομένως το ζήτημα είναι ευρύτερο, είναι μεγαλύτερο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολύ μεγάλη σαφήνεια έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

»Η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να εστιάζει σε ειδικές και μεμονωμένες καταστάσεις ώστε να δημιουργεί εντύπωση χάους και ανομίας, έτσι όπως συνηθίζει να την ονομάζει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...