ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Κατρούγκαλος – Θέματα: Κεντρική Ασία, Βοσνία και Ουκρανία

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Κατρούγκαλος – Θέματα: Κεντρική Ασία, Βοσνία και Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα εστιασθεί στην κατάσταση στην Κεντρική Ασία, εν όψει και της επικείμενης Υπουργικής Συνάντησης ΕΕ-Κεντρικής Ασίας, στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, μετά τις εκεί πρόσφατες εκλογές, καθώς και στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στη διάρκεια του γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και οι δυνατότητες της ΕΕ να συμβάλλει στην αντιμετώπισή της.

Ακολούθως, θα λάβει χώρα κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, κατά την οποία θα εξετασθούν, μεταξύ άλλων, οι εν εξελίξει πρωτοβουλίες της Ε.Ε. στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, μεταξύ των οποίων το νεοπαγές Σύμφωνο για τη μη στρατιωτική ΚΠΑΑ (Civilian CSDP Compact), καθώς και πτυχές της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Γ. Κατρούγκαλος πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Γαλλίας, κ.κ. Ν. Χριστοδουλίδη και Ζ.-Ι. Λε Ντριάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουγγαρία: Έτοιμη να άρει το βέτο για τις κυρώσεις κατά του πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου

Η Λάνα Ζωχιού «βύθισε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ανυπόστατο δόγμα – Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους κανόνες της ΕΕ για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων με στόχο την πρόληψη κινδύνων για την ασφάλεια

Οικογενειακή «μαφία» στην Κρήτη: Έξι συλλήψεις για εκβιασμούς, εμπρησμούς και απάτες

Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...