Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Έρχονται 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή – 15.000 στην τριετία

Χαρίτσης: Έρχονται 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή – 15.000 στην τριετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Για πρώτη φέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ειδική αγωγή, οι οποίες θα επεκταθούν σε 15.000 την επόμενη τριετία» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, κατά την τελετή εγκαινίων και τον αγιασμό του νέου ανακατασκευασμένου 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, στην περιοχή του Καρέα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση του χώρου, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τους συνεργάτες του, «που κατόρθωσαν σε χρόνο-ρεκόρ – μόλις τρεις μήνες – να αποπερατώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο».

Υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 470.000 ευρώ, εγκρίθηκε στις 16 Ιουνίου κι έναν μήνα μετά υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον δήμαρχο. Ο υπουργός ευχήθηκε η περίπτωση αυτή να γίνει «παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δημοτικές αρχές».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ταυτόχρονα γίνονται επενδύσεις στην υλικοτεχνική υποδομή στα σχολικά κτήρια όλης της χώρας, με προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, για την επισκευή και την ανακατασκευή σχολικών κτηρίων, για την ανακατασκευή αύλειων χώρων και παιδικών χαρών.

Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων για το «καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας, του λαού και των παιδιών της», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Όπως τόνισε, το σχολείο αυτό του Βύρωνα «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας την οποία χρειαζόμαστε, συνεργασίας του κεντρικού κράτους με τους φορείς αυτοδιοίκησης αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού, Δανιήλ, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την άμεση ετοιμότητά του να αποδεχτεί το αίτημα της Μητρόπολης και του δημάρχου Βύρωνα, για την παραχώρηση του χώρου ώστε να στεγαστεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Απόφαση που «καταδεικνύει τον τρόπο που η Εκκλησία διαχειρίζεται την περιουσία της προς όφελος του λαού και των πιστών χριστιανών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου εγείρει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...