Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουτάρης: Να βγει ένας κοινός υποψήφιος με κεντροδεξιοαριστερό προφίλ

Μπουτάρης: Να βγει ένας κοινός υποψήφιος με κεντροδεξιοαριστερό προφίλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Μπήκαμε τώρα στη διαδικασία, καλέσαμε όλες τις κομματικές παρατάξεις να έρθουν να κουβεντιάσουμε, να δούμε πώς μπορεί να βγει ένας κοινός υποψήφιος, που θα είναι το κεντροδεξιοαριστερό μέτωπο, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε μια κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα ακολουθήσει τον δρόμο που ανοίξαμε” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην ΕΡΤ1, με αφορμή την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, αλλά και τις διεργασίες που ξεκινούν στην παράταξή του, την “Πρωτοβουλία”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι απομένει να ακούσουν τα κόμματα και να ακούσει και ο ίδιος ο πολίτης για να πειστεί, ενώ διευκρίνισε ότι “αυτό το κεντροδεξιοαριστερό προφίλ” θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου θα μπορούσε να γίνει καλή δήμαρχος, σχολίασε: “ναι, βεβαίως, ναι, ναι. Ο καθένας θα μπορούσε να γίνει καλός δήμαρχος. Το θέμα είναι τι πρόγραμμα έχει και τι σκέφτεται να κάνει καθώς και τι ομάδα έχει, γιατί ο δήμαρχος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Πρέπει να έχει μια ομάδα”.

Θετικά εκφράστηκε ο δήμαρχος και για τον Νίκο Ταχιάο και για την Εύα Καϊλή.

Σχετικά με το νέο εκλογικό σύστημα επισήμανε ότι “ευνοεί πολύ την εκπλήρωση φιλοδοξιών πάρα πολλών ανθρώπων”, ενώ δήλωσε υπέρ της απλής αναλογικής αλλά με δικλείδες ασφαλείας, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος. “Αν δεν υπάρχουν συναινέσεις δεν περπατάει το σύστημα” πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία, ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται “την αγανάκτηση και τη βία του κόσμου όταν δεν έχει να φάει δεν έχει να στεγαστεί”, ωστόσο τόνισε ότι “από εκεί και πέρα, η βία αυτή -γιατί η κατάληψη είναι μια βίαιη ιστορία- ξεφεύγει από την “κοινωνική αντίληψη μιας οργανωμένης κοινωνίας που έχει ένα σεβασμό σε κάποια πράγματα”.

Σχολίασε ότι υπάρχουν μηνύματα “ότι Χρυσαυγίτες παροτρύνουν τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις στα σχολεία” και υπογράμμισε πως “δεν είναι δυνατόν σε ένα σχολείο να μπαίνει ένα κόμμα, το οποίο έχει ναζιστικές αντιλήψεις, να κάνει κατάληψη και να δηλητηριάζει τα παιδιά με ναζιστικές ιδεολογίες, χρησιμοποιώντας ψέματα για να τα παρασύρει”.

“Αυτό είναι απαράδεκτο και πιστεύω ότι τα σχολεία πρέπει να προστατευτούν με την αστυνομία. Δεν επιτρέπεται να μπει στο σχολείο κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα θετικά και τα αρνητικά σημεία της θητείας του στον δήμο Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι το θετικό που κρατάει είναι η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, το οποίο θα αρχίσει να χτίζεται στις αρχές του ‘19, ενώ σημείωσε ότι δεν κατάφερε να αναδιοργανώσει την υπηρεσία του δήμου, ώστε να δουλεύει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...