Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζητήθηκε στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα

Τι συζητήθηκε στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και των επιπτώσεών τους στην ευρύτερη περιοχή, τέθηκαν στην τριμερή συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος και οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ριάντ Μάλκι συζήτησαν, ακόμη, το ζήτημα της Παλαιστίνης, το Κυπριακό, καθώς και τομείς για μελλοντική τριμερή συνεργασία.

Οι υπουργοί επανέλαβαν την πίστη τους στις δυνατότητες που θα δημιουργήσει αυτή η τριμερής συνεργασία προς όφελος των λαών τους και της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ότι εντοπίστηκαν αρχικοί τομείς προτεραιότητας συνεργασίας σε επίπεδο υπαλλήλων, συγκεκριμένα στην οικονομία και την ανάπτυξη, τη γεωργία, τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εκπαίδευση, καθώς και την κατάρτιση και την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ειδικά όσον αφορά την οικονομία, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εξέφρασαν την ετοιμότητα να διερευνήσουν τη δυνατότητα κοινών δράσεων στους τομείς αυτούς.

Οι τρεις υπουργοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευση των κυβερνήσεών τους για αμοιβαία αποδεκτές, πολιτικές και ολοκληρωμένες λύσεις σε όλες τις περιφερειακές κρίσεις βάσει του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Τόνισαν, επίσης, ότι η κατευθυντήρια αρχή του μηχανισμού τριμερούς συνεργασίας είναι η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους για μια λύση δύο κρατών με βάση τα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, που θα οδηγήσουν σε ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο και βιώσιμο κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να ζει δίπλα στην ειρήνη και ασφάλεια με το Ισραήλ και τους άλλους γείτονές του.

Παράλληλα, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του γ.γ. του ΟΗΕ, οδηγώντας σε δίκαιη, ολοκληρωμένη και λειτουργική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...