Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία υπέρ της αποστρατικοποίησης της Κύπρου και του Διεθνές Δικαίου για τη θάλασσα

Η Ρωσία υπέρ της αποστρατικοποίησης της Κύπρου και του Διεθνές Δικαίου για τη θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ειδική αναφορά έκανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, στις σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την σημαντικό εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο, με την οποία διατηρεί πατροπαράδοτες φιλικές σχέσεις.

Η θέση της Ρωσίας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι παραμένει αμετάβλητη επί πολλές δεκαετίες.

«Είμαστε υπέρ μιας καθολικής, δίκαιας, σταθερής, βιώσιμης λύσης του προβλήματος που πρέπει να επιλυθεί από τις ίδιες τις κυπριακές κοινότητες μέσω διαπραγματεύσεων, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς την έξωθεν επιβολή προπαρασκευασμένων συνταγών και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ρωσία από τη δεκαετία του ’70 τασσόταν και σήμερα τάσσεται υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου.

Αυτή η θέση επισφραγίστηκε με πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισήμανε.

Ως προς την ΑΟΖ της Κύπρου, εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να προκαλούν ένταση και να είναι εις βάρος του διεθνούς δικαίου, το οποίο καθορίζει ξεκάθαρα, όπως προσέθεσε, τα δικαιώματα των κυρίαρχων κρατών.

«Είναι πάγια η θέση της Ρωσίας ότι οποιεσδήποτε διαφορές πρέπει να επιλύονται αποκλειστικά με ειρηνικό τρόπο μέσω του πνεύματος της καλής γειτονίας» τόνισε.

Επίσης, επανέλαβε πως η Ρωσία παραδοσιακά τάσσεται υπέρ των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την παράταση της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την σημαντικό σταθεροποιητικό παράγοντα.

Το θέμα της παραμονής της στο νησί πρέπει να ακολουθήσει την πορεία της διευθέτησης, όχι να προηγείται (της διευθέτησης), σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να επαναφέρουν τον διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις Ρωσίας-Έπσταϊν: Ο Τουσκ δηλώνει ότι ήταν πιθανότατα κατάσκοπος της Μόσχας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...