Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βολές από την αντιπολίτευση για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή

Βολές από την αντιπολίτευση για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν στη Βουλή οι τροπολογίες και οι επείγουσες διαδικασίες με τις οποίες εξελίσσεται το νομοθετικό έργο, ιδίως τροπολογίες για νομιμοποίηση δαπανών υπουργείων.

«Άνεμοι θυελλώδεις επικρατούν με τις τροπολογίες σήμερα» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνησή του θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος. Αυτό το νομοσχέδιο αποδεικνύει πως δεν έχετε κανέναν σεβασμό, σε καμία από τις λέξεις του Συντάγματος.

»Και δεν έχετε, διότι μία βασική αρχή που επιβάλλει το Σύνταγμα είναι η αρχή της καλής νομοθέτησης» ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Κρατάω στα χέρια μου τον όγκο των τροπολογιών που ήρθαν μέχρι και εχθές το βράδυ. Δεν ξέρω πόσες ακόμα θα φέρετε. Πλυντήριο το κάνατε. Το μεγαλύτερο πλυντήριο έχει γίνει το νομοσχέδιό σας. Πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, δαπανών, ευθυνών. Είναι ντροπή» υποστήριξε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. «Μιλάτε για καλή νομοθέτηση, για σεβασμό στον Κανονισμό και στο Σύνταγμα, εσείς που σήμερα καταπατάτε οποιαδήποτε έννοια διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, οποιαδήποτε έννοια διαφάνειας στην παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου;

»Τι φέρνετε με το νομοσχέδιό σας; Ποια δικαιώματα; Σας έθιξε το θέμα των λαθρομεταναστών; Αυτό είναι λαθρο-νομοθέτηση» σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

«Φέρνετε ρυθμίσεις με τις οποίες καταργείτε οποιονδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες. Και όχι μόνο στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών, για το οποίο έγινε τόσος ντόρος για το πού πήγαιναν τα μυστικά κονδύλια» συμπλήρωσε.

«Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ξέπλυμα σε πάρα πολλά υπουργεία. Ξέπλυμα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

»Αυτό λέγεται “ξέπλυμα” μέσω τροπολογιών και είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ενός νομοσχεδίου που αποτελεί φωτογραφία της κακονομίας» τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς αναλαμβάνετε το βάρος μίας τέτοιας νομικής και πολιτικής αυθαιρεσίας, η οποία έρχεται σήμερα όχι απλά να αποδείξει πώς παραβιάζεται το εθνικό και το ενωσιακό δίκαιο, αλλά ταυτόχρονα να υποδείξει και στους άλλους υπουργούς πώς μπορείτε στο τέλος του χρόνου να ανοίγετε το σεντούκι και να πληρώνετε χρήματα για οποιαδήποτε δαπάνη έχετε κάνει χωρίς καμιά διαφάνεια, χωρίς κανέναν έλεγχο« επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Οι τροπολογίες ξεπερνούν σε αριθμό τα άρθρα του νομοσχεδίου. Μέχρι στιγμής αφορούν διαφορετικά υπουργεία» σχολίασε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, και κατήγγειλε ότι μερικές τροπολογίες νομιμοποιούν εκ των υστέρων δαπάνες υπουργείων που έχουν γίνει και πως εισάγονται αντεργατικές διατάξεις και φωτογραφικές ρυθμίσεις για την εύνοια εφοπλιστικών συμφερόντων.

«Μόλις ήρθε η τελευταία ζεστή τροπολογία στα χέρια μας, ζεστή ακόμα, σαν κουλουράκι μόλις βγήκε από το φούρνο. Περιμένουμε μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο καμιά τριανταριά ακόμη τροπολογίες» υπογράμμισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Έχουμε βάλει πλυντήριο, θα βάλουμε σκόνη και υγρό απορρυπαντικό, μετά θα βάλουμε και μαλλακτικό. Μην ξεχάσουμε, όμως, στο τέλος το στύψιμο και στέγνωμα στο πρόγραμμα του πλυντηρίου» είπε.

«Αυτή η προοδευτική αριστερή κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου κατακεραύνωνε τους γερμανοτσολιάδες και άλλους εθνοπροδότες που φέρνανε με τα τσουβάλια τροπολογίες, ενώ τώρα έρχονται με τα κοντέινερ και τα τάνκερ διά θαλάσσης» ανέφερε ο κ. Ψαριανός, σημειώνοντας ότι μόνο για ανάγνωση των τίτλων των τροπολογιών χρειάζονται 15 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...