Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Με καθοδήγηση Μητσοτάκη η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών για τις Πρέσπες»

«Με καθοδήγηση Μητσοτάκη η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών για τις Πρέσπες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για την επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών με αφορμή τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο την αποκάλυψη ότι στέλεχος της ΝΔ έστειλε μαζικά μηνύματα με τα τηλέφωνα βουλευτών, καλώντας τους πολίτες να προβούν σε απειλητικά τηλεφωνήματα για την «προδοσία της Μακεδονίας».

Την κατάσταση επιδείνωσε η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «υποχρέωση και όχι εκφοβισμό» τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές.

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον Γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κο Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κου Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές.

»Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε «υποχρέωση» τα τηλεφωνήματα αυτά.

»Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου.

»Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας -από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμα τους» προσθέτει.

«Η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

»Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν» καταλήγει.

Το στέλεχος το οποίο έστειλε το επίμαχο μήνυμα είναι ο Σπύρος Αβραμάκος και πρόκειται για τον πρόεδρο της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ, Β4 ΝΟΔΕ.

Όπως αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο Σπύρος Αβραμάκος ζητά από τους παραλήπτες του εν λόγω μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές για να μην «τολμήσουν» να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε μία κίνηση που θυμίζει δρομολογεί παρακρατικές μεθόδους άλλων εποχών, οι οποίες οδηγούν στον ευτελισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει έμπρακτα η Ν.Δ. την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τις “ευρωπαϊκές αξίες” της Ν.Δ, στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφράζουν τις αξίες αυτές σε απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών!», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχετικά εξηγεί, «στέλεχος της Ν.Δ. φέρεται να καλεί τους παραλήπτες ηλεκτρονικού μηνύματος να απειλήσουν συγκεκριμένους βουλευτές, των οποίων παραθέτει και τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων, για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών!».

Και στο πολιτικό «δια ταύτα» της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, «περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση.

»Περιμένουμε, επίσης, από την ηγεσία της Ν.Δ. να καταδικάσει έμπρακτα και να διαγράψει όσους σχετίζονται με αυτήν την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού, ώστε να δείξει ότι δεν έχει σχέση και η ίδια με αυτήν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...