Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μ. Βορίδης: Καμία απόλυση στο ΕΣΥ

Μ. Βορίδης: Καμία απόλυση στο ΕΣΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης με τους διοικητές του ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά την άρνηση των εργαζομένων αλλά και διοικήσεων να προχωρήσουν στην αξιολόγηση προσωπικού, ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ αξιολόγησης και διαθεσιμότητας ή απόλυσης.

«Η αξιολόγηση αποτελεί νομική υποχρέωση και πρέπει να γίνει. Αυτό που επίσης πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι ότι δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να οδηγήσει στην απόλυση. Επιπλέον, υπενθυμίζω ότι οι στόχοι των προγραμμάτων κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εξόδου εκπληρώνονται με το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Δεν είμαστε τρελοί! Εξαγγείλαμε με την πολιτική ηγεσία προ 20 ημερών προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Δηλαδή από τη μία μεριά θα ξεκινούμε προσλήψεις και από την άλλη μεριά θα κάνουμε απολύσεις;», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο υπουργός «κάρφωσε» και διοικητές τονίζοντας ότι όλοι τους είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν μέχρι κεραίας το νόμο για την αξιολόγηση του προσωπικού του ιδρύματος που διοικούν και κάλεσε τους διαφωνούντες να υποβάλουν παραίτηση.

«Αποτελεί υποχρέωση της διοικήσεως να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορώ να λαμβάνω χαρτιά από διοικήσεις που μου εξηγούν γιατί δεν θα εφαρμόσουν το νόμο. Αυτά τα χαρτιά δεν υπάρχουν. Εάν οι διοικήσεις θεωρούν ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο, παρακαλώ μαζί με τις παρατηρήσεις τους γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο και την παραίτησή τους» είπε ο κ. Βορίδης, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του κατά την πρώτη συνάντηση με τους αξιωματούχους του ΕΣΥ.

«Η διοίκηση δεν είναι συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, δεν είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έχουν το συνδικάτο τους, έχουν το σωματείο τους, έχουν τους ανθρώπους που θα μιλήσουν από τη σκοπιά του εργαζομένου. Η διοίκηση εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον» είπε ανεβάζοντας τους τόνους προς τους διοικητές ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...