Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευάγγελος Αποστολάκης: Στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική μας θέση «είμαστε πανέτοιμοι»

Ευάγγελος Αποστολάκης: Στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική μας θέση «είμαστε πανέτοιμοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με το αξιόμαχο του αμυντικού μας συστήματος, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας, όπου κι αν αυτό απαιτηθεί.

»Ανυψώνουμε το διεθνές μας κύρος κι αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια εποχή αλλαγών και σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα.

»Είναι μία διαπίστωση που θεμελιώνεται στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική μας θέση και στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας» τόνισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Ναυτικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στη Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες.

«Βρίσκονται παντού, από το Ορμένιο ως τη Γαύδο κι από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να εκτελέσουν την αποστολή που ο ελληνικός λαός τις έχει αναθέσει».

Ο ΥΠΕΘΑ σημείωσε ότι είναι «εθνικό χρέος να αποδώσουμε τον προσήκοντα σεβασμό σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπέρ πίστεως και πατρίδος.

»Η αυτοθυσία τους είναι οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη.

»Έχοντας αυτήν ως φάρο και πυξίδα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας.

»Γι’ αυτήν αγωνίστηκαν κι έπεσαν ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Έκτορας Γιαλοψός, ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

»Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Σ’ αυτούς είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα.

»Σ’ αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες ναυτικούς και συνάμα αεροπόρους.

»Παράλληλα, είναι μια ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στους συγγενείς των πεσόντων ηρώων, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων «αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα για όλους του Έλληνες.

»Ένα μήνυμα πίστης, αφοσίωσης και αγάπης για την πατρίδα. Η θυσία τους φωτίζει και καθοδηγεί το καθημερινό μας έργο» ανέφερε.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η οικογένειά σας.

»Δίπλα σας είναι κι όλος ο ελληνικός λαός, όπως είναι πάντα. Η σχέση μας αυτή είναι η δύναμή μας.

»Είναι η δύναμη που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθημερινά, και τους δίνει ώθηση να φέρουν εις πέρας το πολυδιάστατο έργο τους» είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδεται η πρέπουσα τιμή σε όλους όσους πρόσθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ελληνική ιστορία.

«Η υποχρέωση μας όμως δεν περιορίζεται στη διατήρηση της μνήμης τους.

»Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με συναίνεση να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία τους να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία» υπογράμμισε ο υπουργός.

Αύριο και την Τετάρτη ο κ. Αποστολάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Σάββα Αγγελίδη.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βουκουρέστι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν» – «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει και ισχυρή Κύπρος»

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...