Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμανλής σε Δένδια: «Νίκο, δεν έχεις άδικο» – Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΝΔ

Καραμανλής σε Δένδια: «Νίκο, δεν έχεις άδικο» – Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σα βόμβα έσκασε στο στρατόπεδο της ΝΔ η αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών για την τηλεφωνική επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή με τον Νίκο Δένδια, την ώρα που μαίνεται το εσωκομματικό power game στη ΝΔ με τη «συνιστώσα» του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι προωθούν με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών τη σκληρή δεξιά, στα όρια της ακροδεξιάς πολιτική γραμμή.

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Δένδιας εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και κυρίως για το θολό ιδεολογικό στίγμα που εκπέμπει.

Ωστόσο, το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην απάντηση του Κώστα Καραμανλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός συμμερίστηκε τους προβληματισμούς του, και φέρεται να του είπε: «Νίκο δεν έχεις άδικο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας προ ολίγων ημερών έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα με αποδέκτες την «αντιπέρα όχθη» του κόμματος, αφήνοντας σαφείς αιχμές περί «εθνικιστικών κραυγών και λαϊκισμών» που αν κυριαρχήσουν θα μετατρέψουν τη ΝΔ σε κομματίδιο του 18% (όσο περίπου είχε συγκεντρώσει ο Αντώνης Σαμαράς το 2012).

«Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών.

»Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη ΝΔ.

»Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια.

»Έχουμε ο καθένας τις ιδιαιτερότητές του όμως η κυρίαρχη γραμμή η γραμμή του κόμματος όπως αποτυπώνεται από τον αρχηγό του είναι αυτή η γραμμή που εγώ υπηρετώ.

»Την άλλη γραμμή αυτήν την οποία δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι είναι κυρίαρχη δεν μπορώ να την υπηρετήσω», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας μιλώντας την Κυριακή στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».

Συγκεντρώνοντας όλα τα πρόσφατα καταιγιστικά περιστατικά στη ΝΔ, από τον άγριο καυγά Μητσοτάκη-Δένδια και τη μετωπική με τον Λευτέρη Αυγενάκη, έως το «άδειασμα» από τον Άδωνη Γεωργιάδη και το τηλεφώνημα Καραμανλή, το συμπέρασμα είναι ένα: Η ισορροπία μεταξύ των τάσεων της ΝΔ φαίνεται πως κρατιέται από μία κλωστή, ενώ τίποτα δεν προμηνύει ότι οι συγκρούσεις θα σταματήσουν, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει να βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας από τη Σαμαρική πτέρυγα, το δόγμα της οποίας ακολουθεί πιστά.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο με τα γαλάζια «αλληλοκαρφώματα»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Νίκος Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...