Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Τέσσερα λάθη σε μία δήλωση από τον Μητσοτάκη – Οι πολίτες διαθέτουν μνήμη και κρίση

Χαρίτσης: Τέσσερα λάθη σε μία δήλωση από τον Μητσοτάκη – Οι πολίτες διαθέτουν μνήμη και κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης απάντησε στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις προσλήψεις που κάνει η Κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή του με την Ένωση Νοσηλευτών .

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών γράφει:

«Μετά από συνάντηση με την Ένωση Νοσηλευτών σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει τις προσλήψεις ανειδίκευτων εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων έναντι ειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία.

»Περισσότερα λάθη σε μία τόσο σύντομη δήλωση δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν!

»Λάθος 1ο: η Κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ΚΑΙ στην καθαριότητα ΚΑΙ στην υγεία. Άλλωστε οι πρώτες καλύπτονται από τα δημοτικά τέλη και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό είτε το αγνοεί ο κ. Μητσοτάκης ή ψεύδεται συνειδητά.

»Λάθος 2ο: ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τις ελλείψεις στην καθαριότητα ως δευτερεύουσας σημασίας. Κάνει πως δεν βλέπει τις πρωτοφανείς ελλείψεις στους Δήμους που συσσώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τις οποίες αντιμετωπίζει επιτέλους η σημερινή Κυβέρνηση. ‘Η θεωρεί ότι οι ελλείψεις αυτές θα καλυφθούν από ιδιώτες εργολάβους, κάτι όμως που πρέπει να βγει και να το πει δημόσια.

»Λάθος 3ο: ο κ. Μητσοτάκης εγκαλεί την κυβέρνηση ότι κάνει προσλήψεις μόνο ανειδίκευτου προσωπικού. Άλλο ένα ψέμα! Η Κυβέρνηση καλύπτει πραγματικές ανάγκες όπου αυτές υπάρχουν (και είναι τεράστιες μετά από χρόνια εγκατάλειψης του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης).

»Για πρώτη φορά άλλωστε τους τελευταίους μήνες μετά από πολλά χρόνια γίνονται προσλήψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους Δήμους όλης της χώρας.

»Λάθος 4ο και σημαντικότερο: ο κ. Μητσοτάκης αποσιωπά εντέχνως ότι αν εφαρμοστεί η εξαγγελία του για επαναφορά του κανόνα 1:5 στο Δημόσιο έναντι του 1:1 που πέτυχε η Κυβέρνηση μας, δεν θα μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στους Δήμους, ούτε σε καμία άλλη κρίσιμη υπηρεσία του ευρύτερου Δημοσίου.

»Θα συμβουλεύαμε λοιπόν, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αλλάζει θέση ανάλογα με το ποιους συναντά, και κυρίως, να μην επιχειρεί να διεγείρει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, μήπως και κρύψει το σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του. Οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη και κρίση».

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών

Κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική των προσλήψεων που ακολουθεί στην Δημόσια Διοίκηση και ειδικότερα στον χώρο της Υγείας, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα και απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης που επισήμανε τις ελλείψεις που υπάρχουν στον χώρο τους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τις περισσότερες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας.

»Και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό προσλήψεων τακτικού προσωπικού αφορούσε προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης.

»Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το πού χρειάζεται το Δημόσιο συνολικά και προφανώς και το Σύστημα Υγείας τακτικό προσωπικό και ποιες τρύπες καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό ή με προσλήψεις εμβαλωματικού χαρακτήρα».

Ξεκινώντας την συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνει η ΝΔ για την παρουσίαση του προγράμματός της, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ξέρω ότι είστε ένας κλάδος που αντιμετωπίζει πολλές αντιξοότητες και που κρατάει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

»Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε νοσοκομείο και να μην ακούσουμε μονίμως την ίδια συζήτηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό.

»Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά θέλουμε να ακούσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις απόψεις σας.

»Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόσληψη τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού.

»Το τι έγινε στη συνέχεια νομίζω το γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από εμάς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...