Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθησή του ότι η νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα και θα καταστήσει την Ελλάδα ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών.

Όπως σημείωσε, το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που δίνει στη χώρα μας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι, παρά τη σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα, το παραγωγικό μοντέλο της δεν έχει αλλάξει στον βαθμό που θα έπρεπε, κάτι που αντανακλάται στο γεγονός ότι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρή, ενώ οι ξένες επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η ατζέντα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ώστε από τη σχέση πιστωτή-οφειλέτη που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, να υπάρξει μια ουσιώδης μετάβαση σε ένα νέο πλαίσιο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο τις επενδύσεις.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις βασικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, προτάσσοντας ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, με κύριο πυλώνα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με τη χορήγηση στοχευμένων κινήτρων, όπως π.χ. για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, στην ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συμπλήρωσε δε ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και προανήγγειλε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος που θα επιδιώξει να επιτύχει η χώρα μας θα είναι η προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικών μονάδων.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε τρία χρόνια δυναμικής παγκόσμιας ανάπτυξης.

Όπως είπε, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, με την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει συνολικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι πολύ πιο εύκολο να έρθουν άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Εκτίμησε, τέλος, ότι η πολιτική αλλαγή που θα υπάρξει στην Ελλάδα το 2019 και η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις θα αποκαταστήσει πολύ σύντομα την αξιοπιστία της χώρας, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεύτερο χρόνο τη δυνατότητα να επανεξεταστούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...